Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fenerbahçe, Rize’yi zorda olsa geçti
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Fenerbahçe, Rize’yi zorda olsa geçti

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fenerbahçe, Rize’yi zorda olsa geçti
    Gönderim Zamanı: 21-08-2006 Saat 05:09
20 Ağustos 2006 00:11


F.Bahçe, ligin 3. haftasında sahasında Rize ile oynadı. Sarı-Lacivertiler zaman zaman soğuk terler döktüğü karşılaşmada sahadan 3 puanla ayrılmasını bilndi...

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçının takım ve hakem kadroları şöyle:

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Sönmez

Fenerbahçe: Rüştü, Ümit, Mehmet Yozgatlı, Tuncay, Tümer, Mehmet Aurelio, Kerim, Can, Önder, Alex, Semih

Çaykur Rizespor: Zdravkov, Yasin, Hasan, Tjikuzu, Jelic, Altan, Bashir,
Victoria, Cem, Emrah, Ferdi


Maç oynanıyor

4. dakikada Tjikuzu'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Ferdi'nin ceza
sahası önünden yaptığı sert vuruşta, top yandan auta çıktı.

5. dakikada sağdan Kerim'in yaptığı ortada, ceza sahası içinde Tuncay
kafayla topu indirirken, kale çizgisi önünde Semih'in müdahalesinde meşin
yuvarlak defanstan döndü.

6. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazdan Mehmet Yozgatlı'nın sert
vuruşunda, top yandan az farkla auta çıktı.

8. dakikada Kerim'in ara pasıyla Çaykur Rizespor defansının arkasına
sarkan Tuncay, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topuğuyla yaptığı vuruşta top
kaleciyi aşarken, kale önünde Victoria meşin yuvarlağı uzaklaştırarak takımı
adına önemli bir tehlikeyi önlemiş oldu.

10. dakikada soldan Victoria'nın ortasına, ceza alanı içinde Altan'ın kafa
vuruşunda, top kaleci Rüştü'nün ellerinde kaldı.

19. dakikada Kerim'in uzak mesafeden yerden şutunda, top ceza sahası
içindeki Semih'in önünde kalırken, bu oyuncunun hafif sağ çaprazdan şutunda ise
meşin yuvarlak direkten döndü.

20. dakikada hızla atağa kalkan Fenerbahçe'de, Semih'in pası sonrası Alex
topu ceza yayı üzerindeki Tuncay'ın önüne bıraktı. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda ise top yandan az farkla auta çıktı.

23. dakikada Altan'ın sağdan ortasında, Fenerbahçe defansının arkasına
sarkan Jelic'in müsait durumdaki vuruşu istediği gibi olmayınca, top farklı
şekilde auta gitti.

25. dakika oynanıyor. Maçta 0-0'lık eşitlik sürüyor.

27. dakika geride kaldı. Fenerbahçe orta sahada çok top kaybı yapıyor. Rizespor, açık bir futbol sergiliyor. Her iki takımda gol bulabilir...

29. dakika oynanıyor. Rizespor sağ kanattan Cem Baki ve Altan ile tehlikeli bir atak geliştirdi. Altan, Baki'den aldığı topla ceza sahası içinde sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Arka direğe kesilen topa çıkan Kaleci Rüştü meşin yuvarlağı kontrol etti.

31. dakika oynanıyor. Fenerbahçe sahasından hızlı çıktı. Ceza sahasının 5-6 metre kadar önünde topla hareketlenen Alex rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Topun gerisine Alex geçti. Direkt kaleyi düşünen Brezilyalı yıldızın vuruşunda ağlara giden topu kaleci Zdravkov çift yumrukla uzaklaştırdı.

32. dakika oynanırken, Rizespor sağ kanattan kullanılan serbest atışta savunmanın uzaklaştırmayı başaramadığı topta, Hasan ile ceza sahası yayı üzerinde şut pozisyonu buldu. Rizeli futbolcunun şutunda top kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

36. dakika oynanıyor. Mücadelede 0-0'lık eşitlik sürüyor. Fenerbahçe sağ kanattan Tümer ile atak geliştirdi. Tümer Metin, ceza sahası dışında kaleyi denedi. Yerden sekerek yavaşlayan topu kaleci Zdravkov kolaylıkla kontrol etti.

39. dakika oynanıyor. Rizespor sol kanattan atakta ceza sahasına Altan'ı soktu. Fenerbahçe savunmasında genç Can Arat, bu tehlikeli atakta topu kornere çeldi. Altan köşe atışını sol kanattan kullandı. Ceza sahasına gelen topa Rizeli futbolcular vurdu. Bu kafa şutunda top kale direğinin az farkla üzerinden auta çıktı.

40. dakika içindeyiz. Fenerbahçe atağında Mehmet Yozğatlı sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Yükselip topa kafayı vuran Semih'in şutunda top kaleci Zdravkov'un üzerine gitti.

41. dakika oynanırken Rizespor Fenerbahçe kalesine tehlikeli geldi. Sol kanattan ceza sahasına kesilen topta Cem Baki'den önce Ümit Özat, altıpas içinde topa son anda ayak koyarak uzaklaştırdı.

42. dakika oynanırken bu kez Fenerbahçe Alex ile gole yaklaştı. Bu futbolcunun sol taraftan ceza sahasının dışından kaleye yaptığı vuruşta top kaleci Zdravkov'dan sekti. Savunma dönen topu uzaklaştırdı.

45. dakika oynanırken Fenerbahçe aradığı golü Alex ile buldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Tümer altıpas içine ortasını yaptı. Ön direkte yükselip vuran Tuncay'ın kafa şutunda kaleci Zdravkov topu yumrukladı. Seken top üst kale direğinden döndü. Alex topu takip ederek altıpas içinde yükseklik kazanan topa yükselip kafayı vurdu. Bu golle, Fenerbahçe ilk yarınn son dakikasında Rize karşısında 1-0 öne geçti.

Maçta kalan sürede başka gol olmayınca, hakem ilk yarı için son düdüğünü çaldı.

Fenerbahçe, ilk yarıyı Rizespor karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇTA İKİNCİ YARI BAŞLADI

İkinci yarının ilk etkili atağı Fenerbahçe'den geldi. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Semih, kaleyi düşündü. Uygun pozisyonda golcü futbolcu kötü bir vuruş çıkarttı.

50. dakika oynanırken Fenerbahçe 2 gole çok yaklaştı. Orta sahadan çıkarken Rizespor Altan ile top kaybı yaptı. Tümer rakibinden aldığı topla ceza sahası önüne kadar süratle indi. Tümer, sol ayağının dışıyla yerden bir vuruş çıkarttı. Kaleci Zdravkov'un bakışları arasında top kale direğini sıyırarak auta çıktı.

52. dakika oynanırken Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Alex, ceza sahasına Tuncay'ı derin bir pasla soktu. Tuncay kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda şut atmak yerine topu tekrar Alex'e çıkartmak istedi. Top Alex'in arkasında kalınca Brezliyalı yıldız meşin yuvarlağa istediği şekilde vuramadı. Top boş kaleye yöneldi. Tuncay direğin dibine giden topa dokundu. Ağlara giden topu Rize savunması gol çizgisi üzerinde son anda çıkarttı. Fenerli yıldızlar isteseler bu topu ordan kaleden başka bir noktaya gönderemezlerdi.


54. dakika oynanırken Rizespor Altan'ın ara pasında Ferdi ile gole yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Ferdi, Altan'ın pasıyla bir anda Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda Rüştü ağlara giden topa harika uzanarak çıkarttı. Fenerbahçe kalesinde büyük tehlike atlattı...

62. dakika Fenerbahçe'nin Rizespor karşısında 1-0 üstünlüğü ile geçildi. Fenerbahçe atağı sağ kanattan Mehmet ile gelişecekken Ferdi, Yozğatlı'yı sert bir hareket ile indirdi. Ferdi bu pozisyonda sarı kartı gördü.

63. dakika oynanırken, atışı Alex kullandı. Ceza yayı üzeride bekleyen Tümer, Alex'ten gelen topu kontrol ettiği anda kaleye şutun gönderdi. Harika kavis alan top kaleci Zdravkov'un üzerinden Rizespor ağlarına 2. Fenerbahçe golü olarak gitti.

Tümer'in harika gölüyle Fenerbahçe, Saraçoğlu'nda Rizespor karşısında 2-0 öne geçti...

67. dakika oynanıyor. Fenerbahçe kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan ceza yayı üzerinde serbest atış kazandı. Bu pozisyonda derin pasa hareketlenen Semih, Yasin'in faulüyle yerde kaldı. Rizeli futbolcu bu sert hareketinden sonra sarı kart gördü.

Serbest atış için topun gerisine Alex geldi. Brezilyalı yıldız direkt kaleyi düşündü. Barajı geçen topa direğin dibinde kaleci Zdravkov yumruklarıyla ceza sahasınındışına kadar uzaklaştı.

Fenerbahçe ilk bölümlerinde çok zorlandığı mücadelede özellikle Tümer'in ikinci golünden sonra Rizespor'a üstünlüğünü kabul ettirdi.

75. dakika geride kaldı. Fenerbahçe'nin Rizespor karşısında 2-0 üstünlüğü devam ediyor. Rizespor sol kanattan Altan ile köşe atışı kullandı. Ceza sahasına gelen topu Rüştü çıkarak kontrol etti.

Bu bölümde Zico, sahadan Semih'i aldı, yerine Murat Hacıoğlu'nu maça sürdü.

76. dakika oynanırken, Murat Hacıoğlu, oyuna girer girmez gol ile burun buruna geldi. Sağ kanattan Tuncay'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşuna Hacıoğlu, rakibinden sıyrıldığı anda şutunu attı. Ağlara giden topu kaleci Zdravkov güçlükle çıkarttı.

77. dakika oynanırken, Rizespor aradığı golü Cem Baki ile buldu. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topa Altan yükseldi. Fenerbahçe savunmasının müdahale edemediğ top, altıpas üzerinde Cem Baki'nin önünde kaldı. Rizeli futbolcu ayağının içiyle Rüştü'yü mağlup ederek maçta skora bir anda 2-1'e getiren golü attı.

Maçın 80. dakikası oynanıyor. Saraçoğlu'nda skor 2-1'e geldikten sonra Rizespor beraberlik sayısı için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Fenerbahçe 3. golü bulamazsa son bölümlerde çok zorlanacak...

83. dakika oynanırken Fenerbahçe maçtaki 3. golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan harika paslarla rakip ceza sahasına giren Sarı-Lacivertliler son olarak Aurelio'yu savunmanın arkasında topla buluşturdu. Bu futbolcu kaleyi görür görmez şutunu çekti. Ağlara giden topu Zdravkov yumruklarıyla uzaklaştırmak istedi. Seken top boş pozisyonda Alex'in önünde kaldı. Brezilyalı futbolcu zoru yaparak topu yandan auta vurdu.

86. dk. Maçta artık son bölümler oynanıyor. Fenerbahçe'nin Rizespor karşısındaki 2-1'lik üstünlüğü sürüyor. Maçın son dakikaları büyük heyecana sahne oluyor. Özellikle Rizespor golü bulunca beraberlik sayısı içinde Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı. Maçın kalan süresi her türlü sonucu gebe görünüyor.

89. dakika oynanırken Fenerbahçe Tuncay ile 3. gole yaklaştı. Sağ kanattan Mehmet Yozğatlı'nın arka direğe kestiği topa Tuncay hareketlendi. Bu futbolcunun kafa şutunda kaleci Zdravkov topu çizgiden çıkarttı. Seken top altıpas içinde boşta kaldı. Murat Hacıoğlu boş kaleye topu atacakken Rize savunması son anda meşin yuvarlağa ayak koyarak mutlak gol şansını kornerle bitirdi.

90. dk. geride kaldı. Maçta Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü var. Hakem maçın uzatma süresine 3 dakika ekledi. Son bölümlerde Rize beraberlik sayısı için yükleniyor. Fenerbahçe maçı üstün kapatmak için bu anlarda çok dikkatli.

90+3 Maçta son uzatma dakikası oynanıyor. Fenerbahçe sağ kanattan Tuncay ile bir kez daha 3. gole çok yaklaştı. Ceza sahasına atılan derin pas ile giren Tuncay, vuruşunu yaptı. Savunmanın ayak koyduğu top direğin yanından kornere çıktı.

Maçın kalan sürelerinde başka gol olmayınca hakem son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe zorlandığı maçta Rizespor'u 2-1'lik skorla mağlup etti.

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe: 2-1 : Rizespor
Yukarı Dön
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-08-2006 Saat 07:08
ah be turbo bırak artık su fener i gel GALATASARAY lı ol
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.