Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fenerbahçe, Rize’yi zorda olsa geçti

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1275
Tarih: 09-05-2024 Saat 02:58


Konu: Fenerbahçe, Rize’yi zorda olsa geçti
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Fenerbahçe, Rize’yi zorda olsa geçti
Mesaj Tarihi: 21-08-2006 Saat 05:09
20 Aðustos 2006 00:11


F.Bahçe, ligin 3. haftasýnda sahasýnda Rize ile oynadý. Sarý-Lacivertiler zaman zaman soðuk terler döktüðü karþýlaþmada sahadan 3 puanla ayrýlmasýný bilndi...

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçýnýn takým ve hakem kadrolarý þöyle:

Stat: Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu
Hakemler: Bülent Yýldýrým, Baki Tuncay Akkýn, Mustafa Sönmez

Fenerbahçe: Rüþtü, Ümit, Mehmet Yozgatlý, Tuncay, Tümer, Mehmet Aurelio, Kerim, Can, Önder, Alex, Semih

Çaykur Rizespor: Zdravkov, Yasin, Hasan, Tjikuzu, Jelic, Altan, Bashir,
Victoria, Cem, Emrah, Ferdi


Maç oynanýyor

4. dakikada Tjikuzu'nun pasýyla sol kanatta topla buluþan Ferdi'nin ceza
sahasý önünden yaptýðý sert vuruþta, top yandan auta çýktý.

5. dakikada saðdan Kerim'in yaptýðý ortada, ceza sahasý içinde Tuncay
kafayla topu indirirken, kale çizgisi önünde Semih'in müdahalesinde meþin
yuvarlak defanstan döndü.

6. dakikada ceza sahasý dýþýnda sol çaprazdan Mehmet Yozgatlý'nýn sert
vuruþunda, top yandan az farkla auta çýktý.

8. dakikada Kerim'in ara pasýyla Çaykur Rizespor defansýnýn arkasýna
sarkan Tuncay, kaleciyle karþý karþýya pozisyonda topuðuyla yaptýðý vuruþta top
kaleciyi aþarken, kale önünde Victoria meþin yuvarlaðý uzaklaþtýrarak takýmý
adýna önemli bir tehlikeyi önlemiþ oldu.

10. dakikada soldan Victoria'nýn ortasýna, ceza alaný içinde Altan'ýn kafa
vuruþunda, top kaleci Rüþtü'nün ellerinde kaldý.

19. dakikada Kerim'in uzak mesafeden yerden þutunda, top ceza sahasý
içindeki Semih'in önünde kalýrken, bu oyuncunun hafif sað çaprazdan þutunda ise
meþin yuvarlak direkten döndü.

20. dakikada hýzla ataða kalkan Fenerbahçe'de, Semih'in pasý sonrasý Alex
topu ceza yayý üzerindeki Tuncay'ýn önüne býraktý. Bu oyuncunun geliþine sert þutunda ise top yandan az farkla auta çýktý.

23. dakikada Altan'ýn saðdan ortasýnda, Fenerbahçe defansýnýn arkasýna
sarkan Jelic'in müsait durumdaki vuruþu istediði gibi olmayýnca, top farklý
þekilde auta gitti.

25. dakika oynanýyor. Maçta 0-0'lýk eþitlik sürüyor.

27. dakika geride kaldý. Fenerbahçe orta sahada çok top kaybý yapýyor. Rizespor, açýk bir futbol sergiliyor. Her iki takýmda gol bulabilir...

29. dakika oynanýyor. Rizespor sað kanattan Cem Baki ve Altan ile tehlikeli bir atak geliþtirdi. Altan, Baki'den aldýðý topla ceza sahasý içinde sýfýra kadar inip ortasýný yaptý. Arka direðe kesilen topa çýkan Kaleci Rüþtü meþin yuvarlaðý kontrol etti.

31. dakika oynanýyor. Fenerbahçe sahasýndan hýzlý çýktý. Ceza sahasýnýn 5-6 metre kadar önünde topla hareketlenen Alex rakibinin müdahalesiyle yerde kaldý. Topun gerisine Alex geçti. Direkt kaleyi düþünen Brezilyalý yýldýzýn vuruþunda aðlara giden topu kaleci Zdravkov çift yumrukla uzaklaþtýrdý.

32. dakika oynanýrken, Rizespor sað kanattan kullanýlan serbest atýþta savunmanýn uzaklaþtýrmayý baþaramadýðý topta, Hasan ile ceza sahasý yayý üzerinde þut pozisyonu buldu. Rizeli futbolcunun þutunda top kalenin az farkla üzerinden auta çýktý.

36. dakika oynanýyor. Mücadelede 0-0'lýk eþitlik sürüyor. Fenerbahçe sað kanattan Tümer ile atak geliþtirdi. Tümer Metin, ceza sahasý dýþýnda kaleyi denedi. Yerden sekerek yavaþlayan topu kaleci Zdravkov kolaylýkla kontrol etti.

39. dakika oynanýyor. Rizespor sol kanattan atakta ceza sahasýna Altan'ý soktu. Fenerbahçe savunmasýnda genç Can Arat, bu tehlikeli atakta topu kornere çeldi. Altan köþe atýþýný sol kanattan kullandý. Ceza sahasýna gelen topa Rizeli futbolcular vurdu. Bu kafa þutunda top kale direðinin az farkla üzerinden auta çýktý.

40. dakika içindeyiz. Fenerbahçe ataðýnda Mehmet Yozðatlý sol kanattan ceza sahasýna ortasýný yaptý. Yükselip topa kafayý vuran Semih'in þutunda top kaleci Zdravkov'un üzerine gitti.

41. dakika oynanýrken Rizespor Fenerbahçe kalesine tehlikeli geldi. Sol kanattan ceza sahasýna kesilen topta Cem Baki'den önce Ümit Özat, altýpas içinde topa son anda ayak koyarak uzaklaþtýrdý.

42. dakika oynanýrken bu kez Fenerbahçe Alex ile gole yaklaþtý. Bu futbolcunun sol taraftan ceza sahasýnýn dýþýndan kaleye yaptýðý vuruþta top kaleci Zdravkov'dan sekti. Savunma dönen topu uzaklaþtýrdý.

45. dakika oynanýrken Fenerbahçe aradýðý golü Alex ile buldu. Sol kanattan ceza sahasýna giren Tümer altýpas içine ortasýný yaptý. Ön direkte yükselip vuran Tuncay'ýn kafa þutunda kaleci Zdravkov topu yumrukladý. Seken top üst kale direðinden döndü. Alex topu takip ederek altýpas içinde yükseklik kazanan topa yükselip kafayý vurdu. Bu golle, Fenerbahçe ilk yarýnn son dakikasýnda Rize karþýsýnda 1-0 öne geçti.

Maçta kalan sürede baþka gol olmayýnca, hakem ilk yarý için son düdüðünü çaldý.

Fenerbahçe, ilk yarýyý Rizespor karþýsýnda 1-0 önde kapattý.

MAÇTA ÝKÝNCÝ YARI BAÞLADI

Ýkinci yarýnýn ilk etkili ataðý Fenerbahçe'den geldi. Sol kanattan geliþen atakta ceza sahasý dýþýnda topla buluþan Semih, kaleyi düþündü. Uygun pozisyonda golcü futbolcu kötü bir vuruþ çýkarttý.

50. dakika oynanýrken Fenerbahçe 2 gole çok yaklaþtý. Orta sahadan çýkarken Rizespor Altan ile top kaybý yaptý. Tümer rakibinden aldýðý topla ceza sahasý önüne kadar süratle indi. Tümer, sol ayaðýnýn dýþýyla yerden bir vuruþ çýkarttý. Kaleci Zdravkov'un bakýþlarý arasýnda top kale direðini sýyýrarak auta çýktý.

52. dakika oynanýrken Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaþtý. Alex, ceza sahasýna Tuncay'ý derin bir pasla soktu. Tuncay kaleci ile karþý karþýya kaldýðý anda þut atmak yerine topu tekrar Alex'e çýkartmak istedi. Top Alex'in arkasýnda kalýnca Brezliyalý yýldýz meþin yuvarlaða istediði þekilde vuramadý. Top boþ kaleye yöneldi. Tuncay direðin dibine giden topa dokundu. Aðlara giden topu Rize savunmasý gol çizgisi üzerinde son anda çýkarttý. Fenerli yýldýzlar isteseler bu topu ordan kaleden baþka bir noktaya gönderemezlerdi.


54. dakika oynanýrken Rizespor Altan'ýn ara pasýnda Ferdi ile gole yaklaþtý. Sol kanattan ceza sahasýna giren Ferdi, Altan'ýn pasýyla bir anda Rüþtü ile karþý karþýya kaldý. Bu futbolcunun sert þutunda Rüþtü aðlara giden topa harika uzanarak çýkarttý. Fenerbahçe kalesinde büyük tehlike atlattý...

62. dakika Fenerbahçe'nin Rizespor karþýsýnda 1-0 üstünlüðü ile geçildi. Fenerbahçe ataðý sað kanattan Mehmet ile geliþecekken Ferdi, Yozðatlý'yý sert bir hareket ile indirdi. Ferdi bu pozisyonda sarý kartý gördü.

63. dakika oynanýrken, atýþý Alex kullandý. Ceza yayý üzeride bekleyen Tümer, Alex'ten gelen topu kontrol ettiði anda kaleye þutun gönderdi. Harika kavis alan top kaleci Zdravkov'un üzerinden Rizespor aðlarýna 2. Fenerbahçe golü olarak gitti.

Tümer'in harika gölüyle Fenerbahçe, Saraçoðlu'nda Rizespor karþýsýnda 2-0 öne geçti...

67. dakika oynanýyor. Fenerbahçe kaleyi tam karþýdan gören bir noktadan ceza yayý üzerinde serbest atýþ kazandý. Bu pozisyonda derin pasa hareketlenen Semih, Yasin'in faulüyle yerde kaldý. Rizeli futbolcu bu sert hareketinden sonra sarý kart gördü.

Serbest atýþ için topun gerisine Alex geldi. Brezilyalý yýldýz direkt kaleyi düþündü. Barajý geçen topa direðin dibinde kaleci Zdravkov yumruklarýyla ceza sahasýnýndýþýna kadar uzaklaþtý.

Fenerbahçe ilk bölümlerinde çok zorlandýðý mücadelede özellikle Tümer'in ikinci golünden sonra Rizespor'a üstünlüðünü kabul ettirdi.

75. dakika geride kaldý. Fenerbahçe'nin Rizespor karþýsýnda 2-0 üstünlüðü devam ediyor. Rizespor sol kanattan Altan ile köþe atýþý kullandý. Ceza sahasýna gelen topu Rüþtü çýkarak kontrol etti.

Bu bölümde Zico, sahadan Semih'i aldý, yerine Murat Hacýoðlu'nu maça sürdü.

76. dakika oynanýrken, Murat Hacýoðlu, oyuna girer girmez gol ile burun buruna geldi. Sað kanattan Tuncay'ýn pasýyla ceza sahasý içinde topla buluþuna Hacýoðlu, rakibinden sýyrýldýðý anda þutunu attý. Aðlara giden topu kaleci Zdravkov güçlükle çýkarttý.

77. dakika oynanýrken, Rizespor aradýðý golü Cem Baki ile buldu. Sað kanattan ceza sahasýna gönderilen topa Altan yükseldi. Fenerbahçe savunmasýnýn müdahale edemedið top, altýpas üzerinde Cem Baki'nin önünde kaldý. Rizeli futbolcu ayaðýnýn içiyle Rüþtü'yü maðlup ederek maçta skora bir anda 2-1'e getiren golü attý.

Maçýn 80. dakikasý oynanýyor. Saraçoðlu'nda skor 2-1'e geldikten sonra Rizespor beraberlik sayýsý için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Fenerbahçe 3. golü bulamazsa son bölümlerde çok zorlanacak...

83. dakika oynanýrken Fenerbahçe maçtaki 3. golüne çok yaklaþtý. Sað kanattan harika paslarla rakip ceza sahasýna giren Sarý-Lacivertliler son olarak Aurelio'yu savunmanýn arkasýnda topla buluþturdu. Bu futbolcu kaleyi görür görmez þutunu çekti. Aðlara giden topu Zdravkov yumruklarýyla uzaklaþtýrmak istedi. Seken top boþ pozisyonda Alex'in önünde kaldý. Brezilyalý futbolcu zoru yaparak topu yandan auta vurdu.

86. dk. Maçta artýk son bölümler oynanýyor. Fenerbahçe'nin Rizespor karþýsýndaki 2-1'lik üstünlüðü sürüyor. Maçýn son dakikalarý büyük heyecana sahne oluyor. Özellikle Rizespor golü bulunca beraberlik sayýsý içinde Fenerbahçe kalesine yüklenmeye baþladý. Maçýn kalan süresi her türlü sonucu gebe görünüyor.

89. dakika oynanýrken Fenerbahçe Tuncay ile 3. gole yaklaþtý. Sað kanattan Mehmet Yozðatlý'nýn arka direðe kestiði topa Tuncay hareketlendi. Bu futbolcunun kafa þutunda kaleci Zdravkov topu çizgiden çýkarttý. Seken top altýpas içinde boþta kaldý. Murat Hacýoðlu boþ kaleye topu atacakken Rize savunmasý son anda meþin yuvarlaða ayak koyarak mutlak gol þansýný kornerle bitirdi.

90. dk. geride kaldý. Maçta Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüðü var. Hakem maçýn uzatma süresine 3 dakika ekledi. Son bölümlerde Rize beraberlik sayýsý için yükleniyor. Fenerbahçe maçý üstün kapatmak için bu anlarda çok dikkatli.

90+3 Maçta son uzatma dakikasý oynanýyor. Fenerbahçe sað kanattan Tuncay ile bir kez daha 3. gole çok yaklaþtý. Ceza sahasýna atýlan derin pas ile giren Tuncay, vuruþunu yaptý. Savunmanýn ayak koyduðu top direðin yanýndan kornere çýktý.

Maçýn kalan sürelerinde baþka gol olmayýnca hakem son düdüðünü çaldý. Fenerbahçe zorlandýðý maçta Rizespor'u 2-1'lik skorla maðlup etti.

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe: 2-1 : Rizespor


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: GOLDMAN
Mesaj Tarihi: 23-08-2006 Saat 07:08
ah be turbo býrak artýk su fener i gel GALATASARAY lý ol



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat