Wilcard Acıklama |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
invertor
Security Professional İnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26-12-2008 Saat 14:45 |
Açıklama : Wildcard bazı IRC komutlarının kullanım alanlarını genişletmekte kullanılan karakterlerdir.
Bu karakterleri kullanabileceğimiz alanlardan bazıları akick,ban,invex,ignore,access list, vb komutlardır. "?" ve "*" simgelerini bu komutlar beraberinde kullanarak daha geniş kapsamlı bir maske belirleyebiliriz. "?" tek haneyi kapsar ve belirtilen hane için tüm olasılıkların yerini alır. Örneğin ; /chanserv akick #Help add ?xy!*@* girişiniz yasaklanmıştır. Açıklama ; bu komut kullanılırsa #Help kanalına nickinin karakteri 3 haneli olan kullanıcılardan son iki harfi xy olanları kanala giriş yapamaz. "*" sıfır ila sonsuz hane kapsar. belirtildiği haneden önceki/sonraki tüm olasılıkların yerine geçer. Örneğin ; /chanserv akick #Help add *xy!*@* girişiniz yasaklanmıştır. Açıklama ; bu komut kullanılırsa #Help kanalında nickinin son iki hanesi xy olan kullanıcılar kanala giriş yapamaz. örnek : #Help kanalına Yalnızca nick'i 3 haneli olan kullanıcılar girebilsin istiyorum ? çözüm : /mode #Help +be *!*@* ???!*@* örnek : #Help kanalının access listesinde yer alan kullanıcılardan ilk harfi ''a'' olanları listelemek istiyorum ? çözüm : /chanserv access #Help list a* örnek : #Help kanalı +i(invite only) modundadır.Nicki ''m'' ile başlayan kullanıcıların kanala davet edilmeden girebilmesini istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /mode #Help +I m*!*@* Mask Nedir? - Nasıl kullanılır? Mask bir kullanıcının adres bütünüdür, bu adres kullanıcının "Nick,Ident ve IP(HOST)"unu kapsar. Mask = Nick!Ident@Host Mask yazılırken öncelikle Nick kısmı girilir ve "!" işareti ile nick kısmının bittiği belirtilir. "!" işaretinin ardından Ident bölümüne geçilir ve Ident yazılır. Ardından "@" karakteri ile Ident bölümü bitirilir ve Host kısmına geçilir. Host yazıldıktan sonra sonuna "@" karakter konulur ve mask tamamlanır. örnek : Helpers identine sahip hiçbir kullanıcı #Sohbet kanalına giremesin istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /mode #Sohbet +b *!Helpers@* Örnek : Host bölümünde "Helper.Sohbet.Net" sözcüğü geçen hiçbir kullanıcı #Kanal2 kanalına giriş yapamasın istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /mode #Kanal2 +b *!*@*Helper.Sohbet.Net* örnek : Nicki 3 haneli olan kullanıcılar bana memo gönderemesinler ? çözüm : /memoserv ignore add ??? örnek : Nickinin içerisinde ''Help'' harfi geçen kullanıcılar #Kanal2 kanalına yasak sebebi ile giremesinler istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /chanserv akick #Kanal2 add *Help*!*@* yasak örnek : Identi 5 haneli olan kullancılardan nicki 3 haneli olanlar #Kanal2 kanalında davetli modu alsınlar istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /mode #Kanal2 +I ???!?????@* örnek : #Help kanalı access listesinde bulunan nicklerden ilk harfi ''A'' olanları listelemek istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /chanserv access #Help list A* örnek : #Kanal2 kanalına nicki ''m'' ile başlayıp ''n'' ile biten kullanıcılar giremesinler istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /mode #Kanal2 +b m*n!*@* örnek : #Kanal2 kanalındaki kullanıcılardan away olmayanları listelemek istiyorum, nasıl yapabilirim ? çözüm : /who +c-a #Kanal2 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |