1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Nükleer Santral Kanunu Meclis'ten geçti

Gönderilme zamanı: Cum Kas 09, 2007 11:46 am
gönderen hackers_kral
 Nükleer Santral Kanunu Meclis'ten geçti  

 

http://img.mynet.com/ha3/m/meclis_nukleer.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmiş olan Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Görüşmeler sırasında şiddetli tartışmalar da yaşandı.

 

http://img.mynet.com/ha3/m/meclis_nukleer2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanuna göre, nükleer güç santrallarının yapılmasına ilişkin seçim süreci Enerji Bakanlığı tarafından yapılacak. Nükleer güç santralları için yönetmeliğin çıkarılmasından sonra bir ay içinde teklif almak üzere TETAŞ tarafından ilana çıkılacak. Alınan tekliflerden, TAEK tarafından belirlenen ölçütleri karşıladığı TAEK tarafından belgelenen şirketlerin teklifleri yarışmaya sokulacak, gereken ölçütleri karşılamayan şirketlerin teklifleri yarışma dışı bırakılacak. Alınan teklifler TETAŞ tarafından değerlendirildikten sonra en uygun teklif belirlenerek, ilgili şirketle sözleşme imzalanmasına izin alınmak üzere Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak.

 

EPDK tarafından lisans verilmesinin ardından ilgili şirketle TETAŞ arasında santralın işletmeye girmesinden itibaren 15 yılı aşmayan, enerji satışını düzenleyen sözleşme imzalanacak.

 

 

http://img.mynet.com/ha2/nukleer2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-KAMU NÜKLEER SANTRAL KURABİLECEK-
Kamu şirketleri nükleer santral kurabilecek veya yatırıma iştirak edebilecek. Bu amaçla Bakanlar Kurulunca yurt içinde veya yurt dışında santral kurmak, kurdurmak, işletmek ve/veya işlettirmek ve üretilen elektriğin satışını yapmak üzere özel hukuk hükümlerine tabi şirket kurulmasına karar verilebilecek.

 

ANKA

 hackers_kral2007-11-09 11:47:20