1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

SİLAH TAŞIMA HAKKINDA

Gönderilme zamanı: Çrş Eyl 19, 2007 1:33 pm
gönderen Mareşal_87
 

Bildiğiniz üzere silah ruhsatları taşıma ve bulundurma ruhsatı olmak üzere ikiye ayrılır. Taşıma ruhsatlı silahlar ile girilemeyek yerler ilgili yönetmelikler ile sayılmıştır, okul, üniversite, hastane, adliye, valilik, emniyet müdürlükleri, karakol, sendika, siyasi parti temsilçilikleri vb... ( bu yasaklar sivil vatandaş içindir, devlet memurları ile alakalı ayrı düzenleme vardır) taşı ruhsatlı silah ister dolu, ister boş, ister emniyet kilidi açık veya kapalı, ister  şarjör takılı her şekilde taşına bilir.

           Bulundurma ruhsatlı silahlar ise ev veya iş yeri ruhsatı olmak üzere ikiye ayrılmakla beraber , yetkili makamların bilgi ve izni haricinde bir yerden başka bir yere nakil edilemezler. silah atış poligonuna veya atış sahasına  gitmek, tamirciye götürmek gibi işler için saat zve gün belirtilerek yazılı izin alınır. Ev ve iş yeri nakillerinde üç gün izin verilmekle beraber hiç bir şekilde dolu taşınmasına izin verilmez.  Ayrıca bulundurma ruhsatlı silah taşınırken yakalanır ise , 6136 yasasına muhalefet ( verilen ruhsat yetkisi haricinde hareket ) nedeni ile işlem yapılır.( kimileri ikinci veya 3. yakalandığın zaman işlem yapılıyor diyor , ilk ikisine para cezası kesiyorlar diyor ama filiyatta böyle bir şey görmedim ve duymadım , yanlış bilgi vermemek amacı ile pek dikkate almamanızı rica ederim )  Silah sahibine  3. kişiye 6 aylık süre  devir izni verilir. Silah geçici olarak zapt olunur, Silah sahibi akkında adli soruşturma açılır ve bir daha silah ruhsatı alamaz, varsa diger ruhsatlı silahlarına ait ruhsatlarda iptal olunur.

           Bulundurma ruhsatlı silahın ruhsat adresi dışında bir olayda kullanılması durumunda , sanki silah ruhsatsızmış gibi işlem yapılır. Taşıma ruhsatı ile bulundurma ruhsatı arasındaki farkı , inşallah anlatabilmişimdir.

SİLAH TAŞIMA HAKKINDA

Gönderilme zamanı: Prş Eyl 20, 2007 5:18 pm
gönderen AJAN
güzel bilgiler aydınlattığın için teşekkür eder başarılarının devamını dilerim emeğine sağlık