Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Ünlü ajan 101 yaşında öldü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Ünlü ajan 101 yaşında öldü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ünlü ajan 101 yaşında öldü
    Gönderim Zamanı: 20-08-2008 Saat 11:00
Ünlü ajan 101 yaşında öldü

Sovyetler Birliği döneminde ABD ve Avrupa'da eşiyle birlikte 25 yıl boyunca açığa çıkmadan görev yapan 'Zefir' (Batıdan esen hafif ve ılık rüzgar) kod adındaki Sovyet ajan Mihail Mukasey'in 101 yaşında hayata gözlerini yumduğu bildirildi.

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) tarafından yapılan açıklamada, Mukasey'in ölümünün Rusya'nın batı ile ilişkilerinin gergin olduğu ve birçok gözlemcinin soğuk savaş dönemiyle benzerlik kurduğu Gürcistan ile çatışmanın yaşandığı döneme denk geldiği kaydedildi.

SVR'nin internet sitesinde Mukasey'in, eşi Elizaveta ile adı açıklanmayan bir Batı Avrupa ülkesinde 1950 yılından Moskova'ya döndüğü 1977 yılına kadar KGB ajanı olarak görev yaptığı belirtilerek, 'Onların aktif çalışmaları yasa dışı faaliyetler gibiydi. Mukasey'lerin coğrafik operasyonları son derece geniş bir alana sahipti. Anavatanları için birkaç kıtada çalıştılar' denildi.

Açıklamada, İkinci Dünya Savaşı sırasında Los Angelas'ta yardımcı konsolos kimliği altında görev yapan Mukasey'in Japonya'nın Sovyetler Birliği'ne yönelik savaş tehdidiyle ilgili 'son derece değerli' bilgiler topladığı kaydedildi.
SVR'nin baş sağlığı açıklamasında, Mukasey'in çalışmalarından dolayı birçok ödül aldığı, kendinden sonraki ajanları da hem yazdığı kitaplarla hem de verdiği derslerle eğittiği ifade edildi.

Açıklamada, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Moskova'nın da Mukasey'e 'Rusya Federasyonu'nun güvenliğinin güvence altına alınmasına sunduğu katkıdan' dolayı devlet madalyası verildiği vurgulandı.

Kaynak

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.