Toplu resim boyutlandırma, Toplu resim formatı değiştirme, IrfanView 4.0 |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
invertor
Security Professional İnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 20-04-2011 Saat 11:43 |
Toplu Resim formatı değiştirme, Toplu resim Boyutu değiştirme programı IrfanView
Rar Pas: www.bilgineferi.com
Not: Anlatım 4.0 versiyonuna göre yapılmıştır.
Programın yeni versiyonlarını aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz
IrfanView programının toplu resim formatı değiştirme ve toplu resim boyutlandırma özelliklerinin kullanımından bahsedeceğim Kurmuş olduğunuz IrfanView programını çalıştırın Klavyeden B tuşuna basın karşınıza aşağıdaki gibi toplu dönüştürme ekranı gelecektir. Kaydetme klasörü kısmından dönüştürdüğünüz resimlerin kaydedileceği yeri seçin. Çoklu Dönüştürme Ayarları kısmından Resimlerinizi hangi formata çevirmek istiyorsanız o formatı seçin. Ayarlar Butonu sayesinde resim kalitesini ayarlayabilirsiniz %100 ü seçmenizi tavsiye ederim.
Resimleri otomatik olarak boyutlandırmak istiyorsanız Gelişmiş ayarları kullan seçeneğini işaretleyin sonra Gelişmiş ayarları seç butonuna tıklayın karşınıza gelen ekrandan
Resimde gösterilen alanları işaretleyin ben resim genişliklerinin 400 piksel olması için 400 yazdım siz istediğiniz resim genişliğini girebilirsiniz resim yüksekliğini program otomatik olarak ayarlar veya boy kısmına resim boyutunu yazarsanız resim genişliğini program otomatik olarak ayarlar. Bu ayarları yaptıktan sonra tamam butonuna tıklıyoruz.
Şimdi dönüştürmek istediğiniz resimleri seçin Konum kısmından istediğiniz resimleri seçin. Ben deneme klasöründeki resimlerin tamamını değiştirip yeniden boyutlandıracağım için tümünü ekle Butonuna tıklıyorum. Resim seçme işlemi bittikten sonra başlat butonuna tıklayıp bekleyin. İşlem bitiminden sonra karşınıza gelen ekrandaki çıkış butonu aktif olacaktır çıkış deyip programı kapata bilirsiniz.
Farklı programlar ile de bu tarz işlemleri yapabilirsiniz bu programın avantajı ücretsiz olması ve Türkçe dil desteğinin yaygın olmasıdır. Programın diğer özellikleri
IrfanView ücretsiz, çok hızlı ve küçük olmasına rağmen çok büyük işler başarabilen bir resim göstericisi. Hem yeni başlayan kullanıcılara hem de profesyonellere aynı anda hitap edebilmek için gerektiği kadar basit ve kullanışlı olmaya çalışan bu program ile bir resim göstericide olması gerekenden fazlası bulunuyor.
Saygılarımla invertor Düzenleyen invertor - 20-04-2011 Saat 11:56 |
|
wolf
Üye Kayıt Tarihi: 30-07-2009 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı wolf
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Anlatım çok iyi olmuş ellerinize sağlık. Resimleri topluca boyutlandırma çok işe yarıyor. Onca uğraş yerine iki dakikada hallediyorsun. Ayrıca IrfanView de ücretsiz. Daha ne olsun..
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |