Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Sebzeli Tavuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Sebzeli Tavuk

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sebzeli Tavuk
    Gönderim Zamanı: 06-10-2008 Saat 17:31
 
Malzemeler;

- 4 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 orta boy havuç (kabukları kazınıp halka halinde doğranmış)
- 3 orta boy patates (soyulup küp kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 su bardağı su (ya da tavuk suyu - isterseniz tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz)
- Tuz, karabiber

Yapılışı;

- Soğanı zeytinyağında kavurun, 1 yemek kaşığı unu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Patates ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Bir süre kavurduktan sonra tavukları da ekleyerek beyazlaşana kadar kavurun.
- Tavuklar beyazlaşınca suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine karabiber, kekik ya da fesleğen serpebilirsiniz.
                                            ''Afiyet Olsun''

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.203 Saniyede Yüklendi.