Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Tarayıcın Şifrelerini Ne Kadar Koruyor?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Tarayıcın Şifrelerini Ne Kadar Koruyor?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tarayıcın Şifrelerini Ne Kadar Koruyor?
    Gönderim Zamanı: 07-04-2010 Saat 12:20
Kullandığınız tarayıcınızda şifrelerinizin güvenliği tamamen o tarayıcının şifre yönetim sisteminin (password management) güvenliği ile alakalıdır. Bu nedenle tarayıcılarda en büyük seçici faktörlerden biri PM’nin güçlü olmasıdır. Güvenlik uzmanı Richard Chapin (Chapin Information Services) yaptığı bir testle popüler tarayıcıların şifre yönetim sistemi güvenliklerini karşılaştırdı.

Şifre yönetim sistemlerine yönelik 21 yöntemle gerçekleştirilen testin sonucunda Google’ın büyük ümitlerle piyasaya sürdüğü tarayıcısı Chrome, şifre yönetim sistemi güvenliğinde en düşük skoru aldı. Sonuçlara göre Chrome’un yanı sıra Safari 3.2’nin de güvenliği yeterli görülmüyor.
 
Chrome en zayıf güvenliğe sahip olsa da diğer tarayıcıların geçemediği, form alanları doldurma özelliği, tek bir testten başarılı sonuç aldı. Hiç bir tarayıcı tüm testleri geçemezken en başarılı tarayıcılar, Opera ve Firefox oldu.
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.