Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

F.Bahçe 4-0 G.Saray

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=977
Tarih: 18-05-2024 Saat 22:04


Konu: F.Bahçe 4-0 G.Saray
Mesajı Yazan: darklevelone
Konu: F.Bahçe 4-0 G.Saray
Mesaj Tarihi: 23-04-2006 Saat 18:48




  Turkcell Süper Lig'in 31.Haftasý'nda 2 ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray karþýlaþýyor. Devam eden büyük mücadelenin ilk yarýsý Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüðü ile tamamlandý. Ýkinci yarýda Alex ile 1 gol bulan Fenerbahçe maçý 3-0 önde götürüyor. Maçýn 12.dakikasýnda Appiah, cezayayýnýn çaprazýndan yaptýðý vuruþla Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 3 dakika sonrasýnda Nobre'nin kafa vuruþunu Ferhat çizgi üzerinden çýkardý. 20.dakikada Tuncay'ýn vuruþunda dönen topu tamamlayan Luciano farký 2'ye taþýdý. Anelka'nýn oasýyla cezaalanýnýn içinde topla buluþan Alex skoru 3-0'a taþýdý. Sol kanatta Ümit ortasýnda Anelka skoru 4-0'a taþýdý.

Ýlk yarýnýn bitimine 3 dakika kala kontratakla çýkan Fenerbahçe'de Nobre'nin vuruþu üst direkten döndü. Ýkinci yarýnýn 15.dakikasýnda Alex'in vuruþu yine üst direkten dönü.

Ortasahada Aurelio'yu düþüren Saidou ikinci yarýnýn ilk dakikasýnda gördüðü ikinci sarý kartla oyun dýþýnda kaldý.

20 dakikada kalesinde 2 gol gören Galatasaray'da Eric Gerets 29.dakikada oyuncu deðiþikliðine giderek Uður'u oyundan alýp yerine yedek býraktýðý Ýliç'i yer verdi.

Þampiyonluðu etkileyecek sezonun en büyük derbisinde Fenerbahçe'de Daum sürpriz bir þekilde Anelka'yý yedek kulübesinde tutarken, Servet, Deniz ve Selçuk'a ilk 11'de yer verdi.Lider Galatasaray'da ise Gerets, Ergün ve Sasa Ýliç'i yedekte tutup, genç Uður ve Ferhat'a þans tanýdý.

Geçen hafta Vestel Manisaspor deplasmanýnda ummadýðý bir maðlubiyet alarak Galatasaray'ýn 3 puan gerisine düþen Sarý-Lacivertliler'de tek hedef galibiyet. Sarý-Kýrmýzýlýlar ise Kadýköy'den avantajlý bir skorla dönerek, kalan 3 maça rahat girmek amacýnda. Galatasaray, zorlu maçtan galibiyet veya beraberlikle ayrýlmasý durumunda þampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayacak.

Fenerbahçe'de zorlu maç öncesinde sakatlýðý nedeniyle sezonu kapatan Kemal dýþýnda eksik oyuncu bulunmuyor. Galatasaray'da ise Çaykur Rizespor maçýnda sakatlanan Hakan Þükür ve Song derbiye yetiþti.

Önemli Dakikalar;
3.Dakika: Necati'nin sað kanattan taþýdýðý topu cezayayý üzerinde Ayhan'a çýkardý Ayhan'ýn vuruþunda top auta çýktý.
4.Dakika: Galatasaray'ýn içeri doldurduðu topta Necati dönen topu alarak soldan cezaalanýna girdi, Rüþtü'nün çýkmasýyla açýsý kapandý vuruþunda top auta çýktý.
12.Dakika: Ortasahadan Appiah'la çýkan Fenerbahçe sol kanatta Tuncay'a döndü, Uður'un kontrolünde Tuncay'a pasýný atan Appiah, cezayayýnýn kendisine göre sol çaprazýndan yaptýðý vuruþla Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
14.Dakika: Sol kanattan yapýlan ortada, arka direkte Ferhat topu kornere býraktý.
15.Dakika: Sað kanattan kullanýlan kornerde Mondragon boþa çýktý, Nobre'nin kafa vuruþunda Ferhat çizgi üzerinden topu çýkardý.
20.Dakika: Sað kanatta Alex, Ferhat ve Ayhan'ýn arasýndan sýyrýlarak cezaalanýna girdi sonrasýnda cezasahasý çizgisi üzerindeki Tuncay'a pas çýkardý, Tuncay'ýn vuruþunda Mondragon baþarýlýydý ama dönen topu Luciano tamamladý, skor 2-0 oldu.
29.Dakika: Sol kanattan Hasan'ýn ortasýnda Hakan'ýn kafa vuruþunda Rüþtü baþarýlýydý.
34.Dakika: Alex Tomas'ýn kontrolünde cezayayýnýn üzerinden solda boþta olan Tuncay'a topu verdi, Tuncay'ýn vuruþunda top üstten auta gitti.
43.Dakika: Galatasaray'ýn ileride top kaptýrmasýnýn ardýndan Tuncay'la kontrataða kalkan Fenerbahçe'de Nobre, cezaalaný içerinde Tuncay'ýn pasýnda buluþtu geliþine vuruþunda top üst direkten döndü.
46.Dakika: Hýzlý çýkan Fenerbahçe'de Aurelio'yu düþüren Saidou ikinci sarý karttan oyun dýþý kaldý.
58.Dakika: Cezayayýnýn üzerinde Alex'in þutunda top üst direkten oyun alanýna geri döndü.
70.Dakika: Cezasahasý içeriden topla buluþan Anelka topu Alex'e çýkardý Alex'in vuruþunda top bir kez daha Galatasaray aðlarýnda.
78.Dakika: Sol kanattan Ümit'in ortasýnda topla buluþan Anelka skoru 4-0'a taþýdý.

Ýlk 11'ler;

Fenerbahçe: Rüþtü, Luciano, Servet, Selçuk, Deniz, Appiah, Ümit, Tuncay, Nobre, Aurelio, Alex
Galatasaray: Mondragon, Uður, Song, Tomas, Ferhat, Hasan Þaþ, Saidou, Cihan, Ayhan, Necati, Hakan Þükür

Maçtan Notlar;

* Fenerbahçe'de Vestel Manisaspor maçýnda kalesinde 5 gol gören Rüþtü bu mücadelede kaleyi korurken, ilk 11'de oynamasý beklenen Anelka maça yedek olarak çýktý ve 57.dakikada Nore'nin sakatlanmasýyla oyun dahil oldu,
* 2 baþkanýn da izlediði büyük mücadeleye Galatasaray baþladý,
* Ýlk taç atýþýný ve serbest vuruþu Galatasaray kullandý,
* Galatasaray'ýn genç oyuncusu Uður ilk 11'de çýktýðý mücadelede sadece 29 dakika forma giydi ve yerini Ýliç'e býraktý.
* Ortasahada Aurelio'yu düþüren Saidou ikinci yarýnýn ilk dakikasýnda gördüðü ikinci sarý kartla oyun dýþýnda kaldý.

Stat: Þükrü Saracoðlu
Saat: 19:00
Hakem: Cüneyt Çakýr
Yayýn: Lig TV
Goller: Appiah 12', Luciano 20', Alex 70', Anelka 78'
Sarý Kartlar: Saidou 20', Alex 24', Hasan 32', Necati 42', Saidou 46', Servet 48', Luciano 51'
Kýrmýzý Kart: Saidou 46'

Maçýn önemli pozisyonlarýný, yýldýz tablosunu ve resimlerini maçýn hemen ardýndan webaslan.com’da bulabilirsiniz.



Kaynak: superspor.com



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat