Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

komplo teorileri

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=907
Tarih: 29-09-2024 Saat 00:48


Konu: komplo teorileri
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: komplo teorileri
Mesaj Tarihi: 14-04-2006 Saat 18:49
Birkaç ay oldu, onca sene göndermeye çalýþtýðýmýz haluk ulusoy geri geldi, içinde FB delegelerinin verdiði iki oyla (bu ayrý bir yazý konusu ondan pek girmek istemiyorum). Geldiðinde deðiþtiðini söylemiþ hatalarýndan ders aldýðýný sanýrým gs kulisinde zaman, zaman yaptýðý esneklikleri hata olarak görmüþ. Geleli birkaç ay oldu ve þimdiden þaibe ayyuka çýktý, bir kaçýný sýralarsak;

- Diyarbakýr spor’un sahasý kapatýlýyor, Diyarbakýr spor maçý Elazýð, Malatya, Gaziantep vs… gibi Anadolu illerinden oynamak istediðini bildiriyor. Ev sahibi takým Diyarbakýr spor olduðu için onun talebinin dikkate alýnmasý lazým ama alýnmýyor. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.-

Diyarbakýr sporun maç yapacaðý galatasaray maçý izmir de oynamak istediðini açýklýyor. Bu kurallara göre ancak temenni olmasý gereken bir istek çünkü sahasý kapanan ev sahibi takýmýn istediði yerde maç yapýlýr. Mesela, galatasarayýn sahasýnýn kapanmasýnda, oynanacak yeri maç yapacaðý rakip takýmýn seçmesinin imkan olasýlýðýný düþünürsek güzel bir örnek olur. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.

- Fakat sahasý kapanan ev sahibi ekibin deðil misafir takýmýn isteðine göre maç yeri belirleniyor izmir seçiliyor. Misafir takým ister ev sahibine de onaylatýr ama durum ne yazýk ki bu deðil ev sahibi Anadolu da istediðini deklare ediyor ama maçýn yerini misafir takým belirliyor. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.

- Yukarýda yaþananlar can sýkýcý ve t.f.f. + rakibimizin galibiyetini töhmet altýnda býrakacak geliþmeler. Birde bunlarýn üzerine daha kararýn açýklanmasýna birkaç gün varken gs’nin izmir de otel rezervasyonu yapmasý ise iþi iyice þaibeli hale getiriyor. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.
Bunlar gs cephesinde yaþananlar birde Fenerbahçe’mizin cephesinde yaþananlara bakýyorum;
- Fenerbahçe’nin deplasmanda maç yapacaðý Vestel Manisa spor sahasýnýn küçük (10 bin) olduðunu ve Fenerbahçelilere 1000 kiþilik yerin yetmeyeceðini Manisa emniyet müdürlüðü, Manisa valiliði aracýlýðýyla t.f.f. ye bildiriyor. Ýlk baþta bildiri gelmedi diye net konuþan t.f.f. yetkilileri Manisa resmi kurumlarýndan gönderilmiþ evrak örneklerini görünce bir bilgi gelmedi diyor. Ýki üç katlý t.f.f. binasýndan alt kata gelen fax yaklaþýk iki haftadýr bir üst kata ulaþamýyor. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.

- Bu geliþmeler olurken Vestel Manisa spor tekrardan maçý izmir de oynamak istediðini tv kanallarýndan deklare ediyor. Kayýt altýna alýnmýþ görüntüler ve demeçler kanunen delil sayýldýðý için resmi tebligat gibi de geçerlidir. Bu görüntüleri izleyen t.f.f. nedense hala bir alt katýna gelen faxlarýn gelmesini beklemekle meþgul. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.

- Tepkiler artýnca da bu isteði kabul etmediklerini belirten açýklama yapýyorlar açýklama gs nin maçýnýn izmir de olacaðýný açýklama ile yakýn zamanlarda yapýlýyor. Birinde ev sahibi takým istemediði halde izmir diðerinde stadyum yetersiz diyerek ev sahibinin haftalar öncesinde yaptýðý talepler görülmüyor, duyulmuyor ve zar zor duyurulan isteklere red cevabý veriliyor. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.
- Bunlar dýþýnda Fenerbahçe’mizin oyuncusu Deniz’in gol atmasýyla ikinci kere lisansý donduruluyor. Bunun bildirgesi 17:59 da ancak kulübümüze yapýlýyor ve itiraz hakký için 1 dakika süre tanýnýyor. Borçlu kiþiden para isteniyor kiþinin para kazanma yolu engelleniyor, insan haklarýna ve ticari mahkeme hükümlerine aykýrý bir karar saçma bulunarak kaldýrýlýyor.
T.f.f. den gelen þaibe kokularý giderek artýyor. Bunu t.f.f. baþkaný bile savunamýyor hatta savunamadýðý gibi yetkisinden durdurma varken yapmýyor bile yalandan özür yalandan haklýsýnýzlar yada yanlýþ iþ olmuþlar ama buna karþýn icraat ne yazýk ki yok. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.

- Birde yabancý kontenjaný konusu var tam bir komedi, cav cav gibi bir iki milyon dolar etmeyecek yerli oyuncularý yabancý sýnýrlamasýndan sebep dört hatta beþ milyon dolara büyük kulüplere yabancý kontenjanýndan alamadýklarý oyuncular yerine yerli oyuncularý alýp mevkilerdeki açýklarý kapamak istemesini kullanarak satan kiþilerin. Büyük tepkisi ve veryansýnlarýn dan sebep arttýrmayan t.f.f. yukarýdaki olaylar gibi adýný daha bir iki aylýk dönemde töhmet altýna almýþtýr.

Fenerbahçe yýldýzlarý tek, tek listesine alýrken, baska kluplerýn elindeki oyuncularý kaçýrýrken yenilerini býrakýn eskileri gelecek sezon nasýl tutacaðýný düþünürken. Bu 6 yabancý limitindeki ýsrar þaibe kokularýný ayyuka çýkartan etkenlerin baþýnda gelmektedir. Yabancý oyuncularýn rekabete, yerli oyuncunun kendisini geliþtirmesine vesile olacaðýný en basit örnek olarak Fenerbahçe’mizdeki yerli oyuncularýn yýldýzlarla oynaya, oynaya geldiði durumu hepimiz gibi koskoca t.f.f. nin de gördüðünü düþünmemek elde deðil. Peki neden bu 6 yabancý ýsrarý kimin ticari kaygýsý kimin rakibinin ilerlemesi onunla olan arasýnýn açýlma kaygýsý. “Acaba?” sorusu gene aklýma geliyor.

Bunca “Acaba?” yýðýldýktan sonra insanýn t.f.f. ye olan bakýþýnýn negatife kaymasý da gelen kokularýn hoþluðunu yitirmesi de gayet doðal bir hal alýyor. Ýnsan düþünmeden edemiyor;
- “Acaba?”; Diyarbakýr sporla, Fenerbahçe’miz maç yapsaydý ve Diyarbakýr sporun, Anadolu da oynama isteði ev sahibi olmasýna raðmen geri çevrilseydi. Bunun yerine misafir takým olan Fenerbahçe’mizin isteði olan izmir de maç oynansaydý ve Fenerbahçe’nin maçýn oynanacaðý þehrin açýklanmasýndan günler önce izmir de otel rezervasyonu yaptýðý ortaya çýksaydý. Kaliteli medyanýn çok þerefli kalemleri (ismet tango, hýncal uluç, bülent Tuncay, aziz üstel vs…) acaba ne yazardý diye yada t.f.f. nin misafir takýmýn isteðine göre hareket etmesi ve misafir takýmýn izmirde rezervasyonu günler öncesine yapmasýndan sebep etki altýnda kalmasý/isteklerini yapmasý olur mu diye düþünmeden edemiyorum!

- “Acaba?”; baska býr klubumuz sahasý kapatýldýðýnda, onlarýn izmiri istemesine raðmen bu buyk klubumuzun maç yapacaðý takýmýn (misafir takým) isteði doðrultusunda onun seyircisinin daha çok geleceði anadolu da maç yapýlsaydý. Kaliteli medyanýn çok þerefli kalemleri (ismet tango, hýncal uluç, bülent Tuncay, aziz üstel vs…) acaba ne yazardý diye yada t.f.f. nin misafir takýmýn isteðine göre hareket etmesi olur mu diye düþünmeden edemiyorum!

- “Acaba?”; acaba rakýbýmýzýn , t.f.f. ye olan bir talebi bir alt kattan bir üst kata haftalarca gitmese, t.f.f. bize bir bilgi gelmedi dese, rakibimiz gönderdiði resmi evraklarý gösterseydi. Kaliteli medyanýn çok þerefli kalemleri (ismet tango, hýncal uluç, bülent Tuncay, aziz üstel vs…) acaba ne yazardý diye yada t.f.f. nin konu hakkýnda bilgi edinememesi olur mu diye düþünmeden edemiyorum!
- “Acaba?”; Vestel Manisa spor, Fenerbahçe deðil de rakýbýmýzle maç yapýp izmiri isteseydi. Ýsteklerin ulaþamamasý, isteklerin reddedilmesi durumunda. Kaliteli medyanýn çok þerefli kalemleri (ismet tango, hýncal uluç, bülent Tuncay, aziz üstel vs…) acaba ne yazardý diye yada t.f.f. nin konu hakkýnda bilgi edinememesi ve istekleri reddetmesi olur mu diye düþünmeden edemiyorum!

- “Acaba?”; rakýbýmýzýn þampiyonluk yarýþýnda kadrosunda yer alan form tutmuþ hem ofansta hem de defansta baþarýyla oynayan oyuncusunun maddi borçlarýndan sebep lisansý býrakalým ikinci kereyi hiç askýya Fenerbahçe’deki gibi alýnýr mý idi? Böyle bir durum olsa, kaliteli medyanýn çok þerefli kalemleri (ismet tango, hýncal uluç, bülent Tuncay, aziz üstel vs…) acaba ne yazardý diye yada t.f.f. nin lisansý askýya almasý olur mu diye düþünmeden edemiyorum!

alýntýdýr



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat