Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Microsoft'tanVista Güvensiz Iddiasýna Yanýt

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8867
Tarih: 10-06-2025 Saat 08:54

Konu: Microsoft'tanVista Güvensiz Iddiasýna Yanýt
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Microsoft'tanVista Güvensiz Iddiasýna Yanýt
Mesaj Tarihi: 25-03-2011 Saat 11:06
Güvenlik þirketlerinin yeni kuþak iþletim sistemi Windows Vista’ya güvenlik konularýnda eleþtiriler getirmesi üzerine, Microsoft Baþkan Yardýmcýsý Jim Allchin ürünü savunmak için bir basýn açýklamasý yaptý.
Geçen haftalarda Ýngiliz internet güvenliði þirketi Sophos’un, mevcut iþletim sistemlerini etkileyen virüslerin þimdiye dek yapýlmýþ en güvenli iþletim sistemi Vista’yý da etkileyeceðini açýklamýþtý. Sophos hatta yayýnladýðý bir raporda Vista’yý tehdit etmesi muhtemel önceki iþletim sistemleri için yazýlmýþ üç virüsü de açýklamýþtý;

Stratio-Zip,
Netsky-D
MyDoom-O.

Microsoft Baþkan Yardýmcýsý Jim Allchin, bu eleþtirilere yanýt vererek, Vista kullanýcýlarýnýn eski iþletim sistemlerini etkileyen virüslerden yana hiçbir güvenlik sorunu yaþamayacaðýna dair garanti verdi. Allchin, Sophos’un iddia ettiði gibi Vista dýþýnda üçüncü þirketlerin yazýlýmlarýnýn bilgisayarý virüslere açýk hale getirmeyeceðini savundu. Allchin, kullanýcýlarýn çýktýðýnda Vista’nýn güncellemelerini ve güvenlik duvarlarýný kullanmalarýný önerdi.

Saygýlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat