AK Parti Genel Baþkaný ve Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, primi ödensin veya ödenmesin, tüm çocuklarýn 18 yaþýna kadar olan saðlýk giderlerinin devlet tarafýndan karþýlanacaðýný bildirdi.
Partisinin TBMM Grup toplantýsýnda konuþan Erdoðan, Sosyal Güvenlik Reformu ile bürokratik pek çok engelin ortadan kaldýrýlmýþ olacaðýný, vatandaþlarýn gerek saðlýk, gerekse sigorta hizmetlerinden yararlanabilmesi için kurumlar arasýnda dolaþmasýna gerek kalmayacaðýný vurguladý.
Erdoðan, yýllarca ihmal edilen ve herkes tarafýndan ''düzeltilsin'' denilmesine raðmen bir türlü yapýlamayan sosyal güvenlik reformunun, ülke gerçekleri göz önüne alýnarak gerçekleþtirildiðini ifade etti.
''Bu reformun artýk daha fazla geciktirilmeye takati kalmamýþtýr'' diyen Erdoðan, sosyal güvenlik sisteminin her yýl katlanarak açýk verdiðini, bugün 3 sosyal güvenlik kurumunun finansal açýklarýnýn, GSMH'nin yüzde 4.5'i seviyesine ulaþtýðýna dikkati çekti.
Erdoðan, reformun kamuoyu gündemine getirildiði günden bu yana ýsrarla bazý konularda vatandaþlarýn yanlýþ yönlendirildiðini kaydederek, bu yönlendirme çalýþmalarýnýn ülkeye zaman kaybettirdiðini vurguladý. Bazý sendika ve sivil toplum kuruluþlarýnýn açýklamalarýnda da bunu gördüklerini kaydeden Erdoðan, ''Fýsýltýyla üretilen bu spekülasyonlar, bu yanlýþ spekülasyonlar gerçek deðildir. Bütün açýklýðýyla söylüyorum; mevcut reformda emeklilik yaþýnýn 68'e yükseltilmesi gibi bir þey söz konusu deðildir'' diye konuþtu.
Emeklilik yaþýnýn yükseltilmesinin 2036'dan sonra öngörüldüðüne iþaret eden Erdoðan, ''30 yýl sonra... Bu da emeklilik yaþý 68 deðil, 65 yaþ olarak düþünülmektedir'' dedi.
Baþbakan Erdoðan, genel saðlýk sigortasýnýn bu düzenleme kapsamýnda kurulacaðýna iþaret ederek, tüm vatandaþlarý kapsayan, eþit, eriþilebilir ve kaliteli hizmet sunacak bir sistemin getirildiðini anlattý.
Primi ödensin veya ödenmesin, tüm çocuklarýn 18 yaþýna kadar saðlýk giderlerinin devlet tarafýndan karþýlanacaðýný ifade eden Erdoðan, ''Ben milletime buradan sesleniyorum; buna 'hayýr' demek, milletle beraber olmak mýdýr, yoksa millete karþý olmak mýdýr? Millete karþý olmaktýr. Efendim, 'Ama zarara gireceðiz.' Biz onun hesabýný yaptýk, zarara girmeyeceðiz, tam aksine kar edeceðiz. Bundan da kar edeceðiz''þeklinde konuþtu.
Genel saðlýk sigortasýyla vatandaþlara istediði hastaneyi seçme hürriyeti getirildiðini anlatan Erdoðan, ''Ýster özel, ister devlet hastanesi olsun, genel saðlýk sigortasý kapsamýnda herkes istediði hastaneyi seçebilecek'' dedi.
-------------
|