Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Þifre Seçimi Ve Sosyal Mühendislik

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8479
Tarih: 05-10-2024 Saat 22:10


Konu: Þifre Seçimi Ve Sosyal Mühendislik
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Þifre Seçimi Ve Sosyal Mühendislik
Mesaj Tarihi: 07-04-2010 Saat 08:03
Genel olarak internet kullanýcýlarý kullandýklarý her bilgisayar sisteminde, ayný ya da benzer parolalarý kullanabililiyor. Bir siteye üye olurken veya e-mail hesabý alýrken kullanýcý, kolaylýk olmasý ve akýlda kalabilmesi açýsýndan ayný þifreyi kullanma gereði hisseder. Bu güvenli olmadýðý kadar istenmeyen sonuçlarýnda doðmasýna neden olabailir.

# Örnek, Saldýrý Tekniði :

Hacker, bilgisayar sistemine girmek istediði bir þirkete E-Posta gönderir, E-Postada, sitesine kayýt olan kiþilerin çeþitli ödüller kazanacaðýndan bahseder. Þirket yetkilisi hiç birþeyden haberi olmaksýzýn gelen E-Postayý deðerlendirmek ister. Bunun üzerine gerekli alanlarý doldururmaya baþlar, bir kutucukta ise e-posta adresi ve þifre istenir. Þirket yetkilisi týpký yukarýda bahsettiðim tuzaða düþer ve kolaylýk olsun diye kendi bilgisayar sisteminde kullandýðý þifreyi yazar, bunun üzerine hacker kayýt iþlemlerinde kullanýlan kullanýcý adý ve þifreyi kullanýp hedef bilgisayar sistemlerine girmeye çalýþýr.

Gördüðünüz gibi insan hayatýnda, çok basit gibi görülen bazý ayrýntýlarýn bile ne denli büyük sorunlar çýkardýðýný bu örnekdede açýkca görüyoruz. Bu nedenle internette veya günlük yaþantýmýzda þifre seçimi konusunda biraz daha seçici davranmalýyýz.

Not : Güvenlik bilinci ve eðitimi hiç bir zaman kusursuz olmayacaðý için derinlemesine bir savunma oluþturabilmek için mümkün olduðu kadar güvenlik teknolojisi kullanmaya çalýþýn. Bu, güvenlik önlemlerinin çalýþanlardan çok, teknoloji tarafýndan alýnmasýdýr. Örneðin, iþletim sistemi, çalýþanlarýnýn internetten dosya indirmesini ya da kýsa ve kolay parolalar seçmesini engelleyecek þekilde ayarlanabilir...
 
Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat