Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gmail Ýletiþiminin Þifrelenmesi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8469
Tarih: 05-10-2024 Saat 20:26


Konu: Gmail Ýletiþiminin Þifrelenmesi
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Gmail Ýletiþiminin Þifrelenmesi
Mesaj Tarihi: 06-04-2010 Saat 18:09

Google'ýn e-posta hizmeti olan Gmail, ücretsiz, hýzlý ve güvenilir olmasý sebebiyle birçok kullanýcý tarafýndan tercih edilen bir e-posta hizmeti. Kullanýcýlarýn esnek çalýþmasýný saðlayan birçok özelliðe sahip olan Gmail, hem e-posta programlarý (POP3 ile) hem de tarayýcý arayüzü ( http://www.gmail.com/ - http://www.gmail.com ile) ile eriþimi destekliyor. Standart ayarlarý ile kullanýlan bir Gmail hesabýnda kullanýcý ile Gmail sunucusu arasýndaki iletiþim þifrelenmemiþ olarak (HTTP protokolünü kullanarak) saðlanýr.  

Gmail'in standart ayarlarýnda kapalý olarak gelen bir özelliði de þifreli iletiþim özelliði. Bu özelliðin kullanýlmasý ile tarayýcý arayüzü ile baðlandýðýnýzda sunucu ile aranýzdaki iletiþimi þifreli olarak (HTTPS protokolünü kullanarak) gerçekleþtirmeniz mümkün. Sunucu ile aranýzdaki iletiþimin þifreli gerçekleþtirilmesi ile aðý dinleyen kötü niyetli kiþilerin bilgilerinize eriþmelerin oldukça zor olacaktýr.

Gmail’in bu ayarýný açmak için:

1) Gmail ekranýnýn sað üst köþesinde bulunan “Ayarlar” (“Settings”) kýsmýna týklayýnýz. 

2) “Ayarlar” ekranýnda “Genel” (“General”) tabýnýn alt kýsmýndaki “Tarayýcý Baðlantýsý” (“Browser Connection”) bölümünde “Her zaman https kullan” (“Always use https”) seçeneðini (üstteki seçenek) iþaretleyin ve deðiþiklikleri kaydet düðmesine basýnýz. 
 
 

 

  3) “Ayarlar” ekranýnda “Genel” (“General”) tabýnýn en alt kýsmýndaki “Deðiþiklikleri Kaydet” (“Save Changes”) butonuna týklamak gereklidir. 

 

Yukarýdaki adýmlarý izlemenizin ardýndan Gmail sunucularý ile aranýzdaki iletiþim þifreli olarak gerçekleþecektir. Ýletiþimin þifreli gerçekleþmesinden dolayý bilgisayarýnýzýn gücüne baðlý olarak bir miktar yavaþlama olmasý normal ve kabul edilebilir bir durumdur. Gmail hizmetinden güvenli bir þekilde faydalanmanýz için sunucu ile aranýzdaki iletiþimi þifreli olarak yapmanýzýn yanýnda kýrýlmaya dirençli bir þifre oluþturmanýz ve internet tarayýcýnýzýn “Þifre hatýrlama” özelliðini kullanmamanýz da almanýz gereken diðer önlemlerdir.

Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat