Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Eset Nod32 Korsanlarýn Kabusu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8407
Tarih: 05-10-2024 Saat 16:56


Konu: Eset Nod32 Korsanlarýn Kabusu
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Eset Nod32 Korsanlarýn Kabusu
Mesaj Tarihi: 05-04-2010 Saat 18:20
ESET NOD32 Antivirus 3.0, yýllardýr bilgisayar kullanýcýlarýnýn güvenle kullandýðý; virüsler, solucanlar (worm) ve Truva atlarýna karþý proaktif koruma saðlayan ve minimum sistem kullanýmý konusunda adýndan söz ettiren popüler bir güvenlik çözümüdür.
 
 

ESET NOD32, kurulum yapýlýrken sizden otomatik güncelleþtirmeözelliði için lisans detaylarýnýzý istemektedir. Deneme sürümü indirdiyseniz kurulum sihirbazý buradaki kullanýcý adý ve þifre kýsýmlarýný otomatik olarak doldurmaktadýr.

 


 

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!



Kurulum sýrasýnda ESET NOD32, ThreatSense.Net erken uyarý sistemini devreye s****k isteyip istemediðinizi soruyor. Bu sistem karþýlaþýlan yeni tehditleri ESET firmasýnýn laboratuarlarýna göndererek, size yardýmcý olacak geri bildirimler saðlamaktadýr. Böylece hem ESET'e virüs veritabaný konusunda

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!

yardýmcý olursunuz hem de sisteminizde

çözemediðiniz güvenlik sorunlarýna karþý çözümler elde edebilirsiniz. Bu sayfadaki "Advanced Setup" (Geliþmiþ Ayarlar) tuþunu týklayarak bu özellik ile detaylý özellikleri yapýlandýrmak mümkün.

 

Kurulum baþlamadan önce kullanýcýnýn yapmasý gereken bir baþka ayar ise ESET NOD32'nin istenmeyen uygulamalar dediði bilgisayarýnýzýn performansý, hýzýný ve güvenilirliðini etkileyebilecek programlara karþý koruma saðlamasý ile ilgili. Bu seçeneði aktifleþtirirseniz böylesi programlarýn kurulumu sýrasýnda ESET NOD32 uyarý verir ve riskleri belirterek programlarý gerçektenyükleyip yüklemek istediðinizi sorar.
 
 

 

Kurulum çok da Uzun olmayan bir sürede tamamlanýyor. Kurulum tamamlandýktan sonra program sessiz sedasýz kendini güncelleþtiriyor. Ancak kurulum sýrasýnda þöyle bir sorunla karþýlaþmanýz mümkün; eðer bir programkaldýrýlmýþsa ve bu programýn kaldýrma iþlemi sistemin yeniden baþlatýlmasýný gerektirdiði halde bu iþlem yapýlmamýþsa ESET NOD32'nin kurulum sihirbazý bir uyarý vererek bilgisayarýn yenidenbaþlatýlmasý ve kurulum sihirbazýnýn tekrar açýlmasýný istiyor. Bu iþlemi ancak yükleme sonlarýna doðru fark edebilen kurulum sihirbazý bütün yüklemeleri geri alarak kurulumdan çýkýyor.


 

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!


 


 

NOD32 'nin yeþil logosu yüklemenin ardýndan sistem görev çubuðunda yerini alýyor ve bu andan itibaren tehditlere karþý korunmaya baþlýyorsunuz. Programý çalýþtýrmak için bu simgeye çift týklayabilirsiniz ya da sað týklayarak açýlan menüden "Open Window" (pencereyi aç) týklanabilir. Simgeye çift týklandýðýnda ortaya çýkan pencerede yalnýzca dört iþlem bulunmasý ve programýn arayüzünde oldukça kýsýtlý iþlemler bulunmasý baþlarda þaþýrtýcý gelse de bunun programýn iki farklý görünüm modu içermesinden kaynaklandýðýný anlýyoruz. Arayüzdeki sol sütunun alt kýsmýnda "Display: Standard mode" yazýsý týklandýðýnda ortaya çýkan menüden "Toggle Advanced mode" seçilerek ya da Setup menüsüne girildiðinde sað sütunda alt kýsýmda bulunan yine "Toggle Advanced mode" týklanarak geliþmiþ görünüm moduna geçilebilir. Geliþmiþ moddayken de ayný yöntemle standart moda geçmek mümkün.

 


 

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!

 

Standart mod, ileri düzey bilgisayar kullaným bilgi ve deneyimine sahip olmayan kullanýcýlara hitap etmektedir. Bu modda ESET NOD32'nin temel iþlevlerini yerine getirirken karmaþýk ayarlar ve özellikler ile uðraþmak zorunda kalmazsýnýz. Yazýlýmýn yerleþik koruma, sistem taramasý ve virüs veritabaný güncelleþtirmesi gibi temel iþlevleri bu mod kullanýlýrken hiçbir yapýlandýrma ayarý yapýlmaksýzýn varsayýlan deðerler ile gerçekleþtirilir. Standart modda arayüzde beþ ana menü bulunur: "Protection Status" (Koruma Durumu), "ComputerScan" (Bilgisayar Taramasý), "Update" (Güncelleþtirme), "Setup" (Ayarlar) ve "Help and Support" (Yardým ve Destek). Koruma Durumu ekranýnda programýn yerleþik korumasýnýn durumu, engellenen saldýrýlarýn sayýsý, virüs veritabanýnýn sürümü ve lisans durumu görüntülenmektedir. Bilgisayar taramasý penceresinde ise varsayýlan deðerler ile bütün yerel diskleri tarayan ve tehditleri otomatik olarak silen standart taramayý ya da tarama parametreleri ve tarama seviyesini ayarlayabileceðiniz, ayný zamanda taranmasýný istediðiniz disk ve klasörleri seçebileceðiniz özelleþtirilmiþ taramayýESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!baþlatabilirsiniz.
 
 
Özelleþtirilmiþ tarama parametreleri ve seviyesi çok detaylý yapýlandýrmalar içermektedir. Yine bu ekranda son yapýlan tarama ile ilgili bilgileri bulmak da mümkün. Güncelleþtirme ekranýnda virüs veritabaný durumunu görebilir ve güncelleþtirmeyi manuel olarak baþlatabilirsiniz. Ayrýca güncelleþtirmeler için kullanýcý adý ve þifresi gibi lisans detaylarýný da bu ekranda "Username and Password setup" (kullanýcý adý ve þifre ayarý) linkine týklayarak çýkan ekrana girebilirsiniz. Standart moddaki Ayarlar ekraný yalnýzcaGüncelleþtirme ekranýnda da bulunan kullanýcý adý ve þifresi ayarýný ve virüs ve casus yazýlým korumasýnýn devreye sokulmasý/devre dýþý býrakýlmasý ayarlarýný içermektedir. Ayrýca az önce de belirttiðimiz gibi bu ekranda görünüm modunu Geliþmiþ mod olarak deðiþtirmek de mümkün. Yardým ve destek ekraný her iki modda da aynýdýr ve kullanýcýlara NOD32 deneyimleri sýrasýnda yardýmcý olacak bilgiler ve yararlý internet sitesi adresleri içermektedir.

 

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!

 

Geliþmiþ mod ise daha deneyimli ve ileri düzey bilgisayar kullanýcýlarýnýn ve antivirüs yazýlýmlarý konusunda yeterli bilgiye sahip olanlarýn kullanýmýna uygundur. Geliþmiþ mod ile programýn içerdiði tüm iþlev, özellik ve yapýlandýrmalara ulaþmak mümkündür. Yazýlýmýn iþlevlerinin kiþiselleþtirilebilir bir þekilde kullanýlabildiði bu kullaným modunda standart modda kullanýlamayan birkaç iþlev de kullanýlabilir hale gelir. Geliþmiþ modda, standart modda bulunan beþ ana menünün yaný sýra bir de "Tools" (Araçlar) menüsü bulunur. Ayrýca geliþmiþ moddaki diðer beþ menü de standart sürüme göre daha detaylýdýr. Standart modda programýn yerleþik korumasýnýn durumunu, engellenen saldýrýlarýn sayýsýný, virüsveritabanýnýn sürümünü ve lisans durumu görüntüleyen Koruma Durumu ana menüsüne geliþmiþ modda "Antivirus and Antispyware" (Virüs ve Casus yazýlým korumalarý) alt menüsü eklenmektedir. Bu alt menü sayesinde yerleþik korumanýn gerçekleþtirdiði iþlemleri daha detaylýolarak görüntüleyen bir ekran açmaktadýr. Bu ekran yerleþik koruma tarafýndan taranan nesnelerin ve virüs bulaþmýþ olanlarýnýn sayýsý gibi genel istatistiklerin yaný sýra dosya sistemi korumasý, e-posta korumasý ve internet eriþimi korumasý gibi modüllerin ayný istatistiklerini içermektedir.
 

 

 

Bilgisayar taramasý ekranýnda ise mevcut standart tarama ve özelleþtirilmiþ tarama linklerinin yaný sýra NOD32'nin ayarlarýný yapýlandýrabileceðiniz yalnýzca geliþmiþ modda görüntülenebilen Ayarlar penceresinin tarama ile ilgilibölümünü açan "Scan Setup" (tarama ayarlarý) linki bulunmaktadýr. Virüs veritabaný durumunu görebileceðiniz ve güncelleþtirmeyi manuel olarak baþlatabileceðiniz Güncelleþtirme ekraný ise her iki kullaným modunda da aynýdýr. Standart modda kullanýcý adý ve þifresi ayarý ve virüs ve casus yazýlým korumasýnýn devreye sokulmasý/devre dýþý býrakýlmasý ayarlarý gibi basit yapýlandýrmalarý içeren Ayarlar ekraný geliþmiþ modda çok daha detaylý ayarlar içermektedir. Geliþmiþ modda Ayarlar ana menüsünün altýnda "Antivirus and Antispyware" (Virüs ve Casus yazýlým korumalarý) alt menüsü eklenmektedir. Standart modda yalnýzca tek bir link kullanarak bütün virüs ve casus yazýlýmýný devreye sokabiliyor/devre dýþý býrakabiliyorduk. Ancak geliþmiþ mod ile birlikte gelen bu Virüs ve Casus yazýlým korumalarý alt menüsünün bize sunduðu ekranda dosya sistemi korumasýný, e-posta korumasýný ya da internet eriþimi korumasýný birbirlerinden baðýmsýz olarak yapýlandýrabilir ya da devreye sokabilir/devre dýþý býrakabilirsiniz. Bu farklý modüllerin durumlarýný Ayarlar ana ekranýnda görüntülemek mümkündür. Yine de tek link ile bütün korumalarýn devreye sokulmasý/devre dýþý býrakýlmasý uygulamasý bu modda da bulunan ayný link ile devam etmektedir. Ayrýca Ayarlar ana ekranýnda bulunan linkler ile Proxy ayarlarý yapýlandýrýlabilir; mevcut ayarlar bir dosya halinde dýþa aktarýlabilir, daha önce kaydedilmiþ ayarlar dosyasý içe aktarýlabilir ve programýn bütün ayarlarýnýn bulunduðu geliþmiþ ayarlar penceresine girilebilir.


 

 

Yine geliþmiþ moda özgü olan Araçlar ana menüsü "Log Files" (Kayýt Dosyalarý), "Quarantine" (Karantina) ve "Scheduler" (Programlayýcý) araçlarýnýn yaný sýra þüphelendiðiniz bir dosyayý ESET'e yorum ve iletiþim adresiniz ilegönderebileceðiniz bir pencere açan "Submit file for analysis" linkini içermektedir.

 


 

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!

 
 

Kayýt Dosyalarý alt menüsü bize yazýlýmýn gerçekleþtirdiði iþlemleri kategorilerine göre sýralayarak görüntülemektedir.

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!

 
Karantina menüsü ise yazýlýmýn temizleyemediði virüslü nesneleri silmeden önce yolladýðý karantina alanýný görüntüler ve bu menüde karantinaya dosya ekleyebilir ya da karantinada bulunan dosyalarý silebilir, geri alabilir ya da analiz için ESET'e gönderebilirsiniz.
 

 

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!

 

Programlayýcý ile farklý görev türünden birini seçerek belirli tarih ve saatlerde çalýþmasý için planlayabilirsiniz. Bu türler farklý bir uygulamanýn çalýþtýrýlmasý, sistem açýlýþýnda bir dosyanýn taranmasý, isteðe baðlý taramanýn baþlatýlmasý ve günceleþtirme olmak üzere dört tanedir. Bu dört görevden istediðinizi oldukça detaylý yapýlandýrmalar ile programlama þansýna sahipsiniz.

Son menü olan Yardým ve Destek menüsü Güncelleþtirme menüsü gibi Standart mod ile aynýdýr. Geliþmiþ modda menülerde oluþan deðiþim ve geliþimlerin yaný sýra yazýlýmýn sað üst köþesine "User Interface" (Kullanýcý Arayüzü), "Setup" (Ayarlar), "Tools" (Araçlar) ve "Help" (Yardým) olmak üzere dört yeni menü eklenmektedir. Kullanýcý arayüzü menüsü geliþmiþ moddan çýkarak standart moda geçmeyi saðlamaktadýr. Ancak standart modda görünmediði için tekrar geliþmiþ moda geçmek için daha önce deðinilen yollar izlenmelidir. Kullanýcý Arayüzü menüsünün her iki modda da bulunmasý görünüm deðiþimlerini daha kolay hale getirebilirdi. Kullanýcý menüsünün içerdiði bir diðer özellik ise programýn pencere yerleþimini varsayýlan haline döndüren "Reset Window Layout" öðesi. Bu öðeyi kullandýðýnýzda yazýlýmýn arayüzünün boyutlarý ilk haline döner ve ekranýnýzýn tam ortasýna yerleþir. Kullanýcý Arayüzü menüsünden sonra gelen ikinci menü olan Ayarlar menüsü ise sol sütunda bulunan Ayarlar ana menüsünün gerçekleþtirdiði iþlemlerin aynýsýný gerçekleþtirmektedir.

 

 

Programýn üst kýsmýndaki bir sonraki menü olan Araçlar menüsü de týpký bu iki Ayarlar menüsü gibi sol sütundaki Araçlar menüsü ile ayný özellikleri taþýmaktadýr. Araçlar menüsünden sonra gelen vebu alandaki son menü olan Yardým menüsüde bütün yardým konularýný içermektedir ve böylece yardýma daha hýzlý bir þekilde ulaþabilmeyi mümkün kýlmaktadýr.

 

 

Geliþmiþ moda geçiþ arayüzde böyle deðiþiklikler yapmakla kalmýyor; standart modda yalnýzca dört iþlem barýndýran sistem görev çubuðundaki simgeye sað týklama ile açýlan menüdeki iþlem sayýsýný dokuza çýkarmaktadýr. Böylece programýn arayüzünü açmaya gerek kalmadan virüs ve casus yazýlým korumasýný devreye sokabilir/devre dýþý býrakabilir ya da detaylý ayarlar menüsüne girerek istediðiniz yapýlandýrmayý gerçekleþtirebilirsiniz.

 

 

ESET NOD32'nin yerleþik korumasý arkaplanda oldukça düþük sistem kaynaklarý ile çalýþmaktadýr ve hiçbir þekilde sistem performansýnýzda düþüþ yaþamanýza neden olmaz. Böylece oyun oynarken, internette gezinirken ya dagünlük iþlerinizi gerçekleþtirirken hiçbir performans sorunu yaþamadan güvende olursunuz. ESET NOD32, içerdiði ödüllü ve oldukça geliþmiþ ThreatSense teknolojisi sayesinde sisteminizi virüs, casus yazýlým, rootkit, Truva atý, solucan, reklam yazýlýmý gibi tehditlerden etkili bir biçimde korur. Saðladýðý proaktif koruma ile tehditleri, bilgisayarýnýza bulaþmadan ve çok geç olmadan engeller.



 

ESET%20NOD32,%20Korsanlarýn%20Kabusu!

 

Yazýlýmýn isteðe baðlý taramasý tanýmlanmýþ veveritabanýnda bulunan virüslerin yaný sýra Heuristic özelliði sayesinde henüz tanýmlanmamýþ zararlýlara da karþý yüksek seviyede algý özelliði sayesinde önlem alýr. Yerleþik korumasýnda da olduðu gibi yazýlýmýn isteðe baðlý taramasý diðer pek çok antivirüs programýnýn aksine hayli düþük sistem kaynaklarý kullanýr. Böylece isteðe baðlý tarayýcýnýn arkaplanda çalýþma seçeneði aktif edilerek sistem önemli bir performans düþüþü yaþamadan kullanýlmaya devam edilebilir.

ESET NOD32 çeþitli firmalarýn yaptýklarý karþýlaþtýrmalý antivirüs testlerinden her zaman en yüksek puanlarý elde etmiþtir. Ýsteðe baðlý tarayýcýsýnýn kötü niyetli yazýlým örneklerini bulmadaki baþarýsý, tarama hýzý ve verdiði yanlýþ alarmlarýn azlýðý sayesinde diðer rakiplerini geride býrakmayý baþarmýþtýr. NOD32'nin yerleþik korumasý da düþük kaynaktüketimi ve kusursuza yakýn virüs algýlamasý sayesinde en iyiler arasýnda yer almýþtýr. Böylesi testleri gerçekleþtiren pek çok ünlü kuruluþtan sayýsýz ödül elde etmeyi baþarmýþ olan ESET NOD32 bilgisayar korsanlarýnýn en çekindiði güvenlik yazýlýmlarýnda baþý çekmektedir.

 

 

ESET NOD32 güvenlik yazýlýmý piyasasýnda adýný, bunu hak ederek duyurmuþ bir virüs ve casus yazýlým korumasýdýr. ESET NOD32'nin deneme sürümü 30 gün boyunca hiçbir kýsýtlama olmadan yazýlýmý kullanabilmenize olanak vermektedir. Ücretli sürümü satýn alarak NOD32'nin geliþmiþ güvenlik sistemine süresiz sahip olabilirsiniz. Piyasadaki mevcut en baþarýlý antivirüs programlarýndan biri olan ESET NOD32 sisteminizi virüsler, rootkitler, casus yazýlýmlar, Truva atlarý, solucanlar, reklam yazýlýmlarýna karþý güven veren bir þekildekorumaktadýr.

 
 
Saygýlar.

 

 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat