Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bu besinler kanser riskini azaltýyor !!!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7326
Tarih: 21-11-2024 Saat 20:11


Konu: Bu besinler kanser riskini azaltýyor !!!!
Mesajı Yazan: manolya
Konu: Bu besinler kanser riskini azaltýyor !!!!
Mesaj Tarihi: 14-03-2009 Saat 23:26
 
 
 
 
Saðlýk Bakanlýðý Kanserle Savaþ Dairesi Baþkanlýðý kanser riskini azaltan besinleri bir broþürde topladý. Halka daðýtýlan broþürde, kansere karþý koruyucu özelliði olan sebze, meyve, kuruyemiþ, tahýl ve hayvansal besinlerin ismi yer alýyor.

Ýþte kanser riskini azaltan besinler:

Sebzeler: Soðan, sarýmsak, lahana, havuç, ýspanak, marul, kývýrcýk, salatalýk, pazý ve asma yapraðý, karnabahar, pýrasa, þalgam, turp, maydanoz, tere, nane, rota, biber, taze fasulye, bezelye, bakla, mantar, patlýcan, enginar, kabak, domates, pancar, bamya.

Meyveler: Portakal, greyfurt, limon, kuþburnu, böðürtlen, kýzýlcýk, elma, armut, ayva, erik, kiraz, viþne, çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma, yenidünya.

Kuru yemiþler: Leblebi, kestane, badem, fýndýk, fýstýk, ceviz.

Tahýllar: Kepekli ekmek, çavdar ekmeði, bulgur, yarma.

Hayvansal besinler: Karaciðer, böbrek, yürek, yumurta, yaðsýz peynir, çökelek, yoðurt.

Broþürde kanser riskini artýran faktörlere de yer verildi. Buna göre sigara içimi, yüksek hýzda bakteri ve virüs enfeksiyonu, yüksek miktarda pestisit ve yapay kimyasallara maruz kalma, alkol tüketimi, radyasyon, yað ve yaðlý besinlerin fazla tüketimi, yetersiz posa tüketimi, olumsuz çalýþma koþullarý ve tuzlanmýþ, tütsülenmiþ, dumanlanmýþ, ateþe çok yakýn piþirilmiþ besinlerin fazla tüketimi de kanser riskini artýrýyor.

http://www.veteknoloji.com/bu-besinler-kanser-riskini-azaltiyor-14400-.html - Kaynak


-------------

Boþ zaman yoktur boþa geçen zaman vardýr



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat