Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Futbol Genel
Forum Tanımlaması: Tüm takýmlar...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7225
Tarih: 29-03-2024 Saat 04:25


Konu: DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1
Mesajı Yazan: savage_team
Konu: DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1
Mesaj Tarihi: 12-02-2009 Saat 12:10

DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1DROGBA%20TADIMIZI%20KAÇIRDI:%201-1

Dünya Kupasý eleme grubunda lider Ýspanya ile oynayacaðý maçlarýn hazýrlýklarýný sürdüren A Milli Futbol Takýmýmýz, hazýrlýk maçýnda Afrika'nýn güçlü ekiplerinden Fildiþi Sahili ile son dakikada yediði golle 1-1 berabere kaldý. Ýzmir Atatürk Stadý'nda ilk yarýsý Ay-Yýldýzlýlarýmýz'ýn 1-0'lýk üstünlüðü ile geçilen maçta golümüz 11. dakikada Gökhan Ünal'dan gelirken, Fildiþi'nin golü 90+2. dakikada Drogba'dan geldi.

Madrid'de 28 Mart'ta oynayacaðýmýz Ýspanya maçý öncesinde teknik direktörümüz Fatih Terim, Milli Takýmýmýz son durumunu görmüþ oldu.

GÖKHAN ÜNAL'DAN BÝR FÜZE...
Trabzonspor formasýyla ligin ikinci yarýsýna da iyi bir baþlangýç yapan Gökhan Ünal, Milli Takýmýmýz'ýn Fildisi Sahili önündeki tek golüne imza attý. 11. dakikada geliþen ataðýmýzda Tuncay topu boþ pozisyonda bulunan Gökhan Ünal'a býraktý. Topla buluþur buluþmaz hareketlenen Gökhan, ceza sahasýna girer girmez çok sert vurdu, üst direðe de çarpan top aðlara gitti. Gökhan Ünal, müthiþ bir gole imza attý. 1-0.

DROGBA SONUCU BELÝRLEDÝ...
Maç boyunca fazla etkili olamayan Drogba, uzatma dakikalarýnda sahneye çýktý ve golünü attý. 90+2. dakikada sað kanattan geliþen atakta Kone ceza sahasýna ortasýný yaptý, uygun pozisyonda topla buluþan Drogba, sert bir vuruþla topu aðlarýmýza gönderdi. 1-1

DEÐÝÞEN DENGELER...
Fildiþi Sahili ile oynadýðýmýz karþýlaþmanýn ilk yarýsýnda iki takýmda zaman zaman oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Milli Takýmýmýz 11. dakikada Gökhan Ünal'ýn golüyle skor avantajýný yakaladý. Drogba ve Servet ilk yarýda sürekli karþý karþýya gelirken, savunmamýz rakibimize fazla þans tanýmadý. Hücumda Arda'nýn ve Tuncay'ýn taþýdýðý toplarla etkili olmaya çalýþtýk. Milli Takýmýz'da ilk yarýnýn en çok dikkat çeken ismi Gökhan Ünal'dý. Attýðý süper golün yaný sýra, hýzla hücuma çýkmasý ve þutlarýyla Ýzmir'li futbolseverlerin de alkýþlarýný aldý. Fildiþi 20. dakikadan sonra bir süre kalemizi baský altýna aldý, kanatlardan hýzlý gelmeye çalýþan konuk ekip önemli bir pozisyon bulamadý. Ýlk yarýda maç yoðun yaðýþ altýnda oynandý, oyuncular zaman zaman top kontrollerinde zorlandý.

Millilerimiz attýðý golün dýþýnda, Gökhan Ünal ve Arda ile önemli fýrsatlar da yakaladý. 1-0'lýk üstünlüðümüzün bulunduðu dakikalarda Gökhan Ünal, ceza sahasý içinde topla buluþtu, rakibinden sýyrýlan Gökhan penaltý noktasý üzerinden þutunu attý top üstten auta çýktý. Arda Turan da sað kanattan getirdiði topla ceza sahasýna girdi, birebir de rakibini geçmek isterken yerde kaldý hakem devam kararý verdi.

ÝKÝNCÝ YARIDA FÝLDÝÞÝ...
Ýlk yarýyý 1-0 önde kapatan Milli Takýmýmýz, ikinci yarýda duran toplar dýþýnda fazla bir etkinlik saðlayamadý. Beraberliði düþünen Fildiþi ise ikinci yarýda çok daha etkiliydi. Ýlk yarýya oranla biraz daha hareketli olan Drogba, bir kaç fýrsattan yararlanamadý ancak maçýn uzatma dakikalarýnda skoru belirleyen isim oldu. Volkan Demirel yaptýðý kurtarýþlar ile yine formda olduðunu gösterdi, yediði golde yapabileceði fazla bir þey yoktu.

DROGBA-SERVET KAPIÞMASI...
Fildiþi'nin Chelsea'da forma giyen süper starý Didier Drogba, maç boyuncu Servet Çetin'in yakýn markajýnda oynadý. Ýki dev oyuncunun mücadelesi nefesleri kesti. Adeta maç boyunca Servet'le boðuþmak zorunda kalan Drogba, son dakikada skoru belirledi. Drogba, maçýn ilk yarýsýnda Servet ile girdiði bir mücadelede acýlar içinde yerde kaldý ve kramponu yýrtýldý. Bu pozisyonun ardýndan oyun kenarýna alýnan ve tedavisi yapýlan Drogba, kramponlarýný deðiþtirdikten sonra oyuna devam edebildi.

SEMÝH VE GÖKHAN ÝLE BAÞLADIK...
Türkiye-Fildiþi Kýyýsý (A) milli futbol takýmlarý arasýnda yapýlan özel milli maçta, Milli Takýmlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avusturya ile yapýlan son hazýrlýk karþýlaþmasýnda yer alan 5 oyuncuya ilk 11'de þans verdi. Atatürk Stadý'ndaki maça milli takým kalede Volkan, savunmada Gökhan Gönül, Servet, Gökhan Zan, Caner, orta alanda Hamit, Mehmet Aurelio, Tuncay ve Arda, hücumda ise Semih ve Gökhan Ünal ikilisiyle baþladý.

Terim, (A) Milli Takým'ýn 19 Kasým 2008'de Ernst Happel Stadý'nda Avusturya ile yaptýðý hazýrlýk karþýlaþmasýnda ilk 11'de þans tanýdýðý 5 futbolcuyu, Fildiþi Kýyýsý karþýsýnda da sahaya sürdü.

Kaleci Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Mehmet Aurelio ve Tuncay Þanlý, Terim'in forma verdiði 5 isim oldu. Bu isimlerden Tuncay Þanlý ve Gökhan Zan, milli takýmýn Ýzmir'de en son 1 Mart 2006'da yaptýðý Çek Cumhuriyeti maçýnda da Ýzmirli sporseverlere karþý milli takým formasýyla mücadele etmiþti.

TERÝM'DEN 6 DEÐÝÞÝKLÝK...
Milli Takýmlar baþ sorumlusu Fatih Terim, Fildiþi karþýsýnda ikinci yarýda 6 oyuncu deðiþikliðine giderek, futbolcularýnýn son durumunu görmek istedi. Ýkinci yarýya üç deðiþiklik ile baþlayan Terim, Kazým, Emre ve Sabri'yi sahaya sürürken, Tuncay, Semih ve Arda'yý kenara aldý. 62. dakikada bir deðiþikliðe daha giden Terim, maçýn çalýþkan ismlerinden Hamit'in yerine Ayhan'ý oyuna aldý. 69. dakikada bu kez golümüzü atan Gökhan Ünal'ý yanýna çaðýran Terim, bir baþka golcümüz Halil Altýntop'a þans verdi. Ve son oyuncu deðiþikliðimizi 69. dakikada gerçekleþtirdik. Gökhan Gönül kenara gelirken, Mehmet Yýldýz kalan 21 dakikada forma þansý buldu.

MAÇTAN DAKÝKALAR (ÝLK YARI)
2. dakikada Gökhan Gönül'ün saðdan ortasýnda ön direkte Semih'ten önce Kolo Toure, kafayla vurarak topu kornere gönderdi.
11. dakikada Tuncay'ýn pasýyla sað çaprazdan ceza sahasýna giren Gökhan Ünal'ýn mükemmel vuruþunda top, üst direðe çarptýktan sonra aðlarla buluþtu. 1-0
13. dakikada penaltý noktasý üzerine doðru yapýlan ortada Kolo Toure'nin kafasýndan seken topu Caner uzaklaþtýrdý.
16. dakikada Hamit'in uzun pasýnda top Tuncay'a gelmeden önce kaleci Barry, ceza sahasýnýn dýþýna çýkarak topu uzaklaþtýrdý.
27. dakikada Yaya Toure'nin ortasýnda ceza sahasýnda yaþanan karambolde Kolo Toure'nin sert þutunda top yandan auta çýktý.
29. dakikada Yaya Toure'nin pasýyla ceza yayý önünde topla buluþan Eboue'nin vuruþunda top üstten dýþarý çýktý.
32. dakikada Semih'in pasýyla defansýn arkasýna sarkan Gökhan Ünal, topa sahip olmadan önce kalesini terk eden kaleci Barry, topa müdahale etmek istedi. Gökhan topa ayak koydu, hýzlý olan meþin yuvarlak auta çýktý.
33. dakikada Arda, sol kanatta Guy Demel'den pres yaparak kaptýðý topla ceza sahasýna girdikten sonra pasýný Gökhan Ünal'a verdi. Gökhan Ünal'ýn vuruþunda meþin yuvarlak üstten auta gitti.
44. dakikada Hamit'in uzak mesafeden kullandýðý serbest vuruþta baraja çarpan top, kornere gitti.

MAÇTAN DAKÝKALAR (ÝKÝNCÝ YARI)
58. dakikada Keita'nýn sol kanattan yaptýðý ortada Caner'e çarpan top, kornere gitti.
60. dakikada sað kanattan yapýlan ortada penaltý noktasý üzerinde Drogba vurdu, top kaleci Volkan'da kaldý.
61. dakikada Arthur Boka, sol kanatta Sabri'den kaptýðý topla ceza sahasýna girdikten sonra yerden sert vurdu. Kaleci Volkan, topu son anda kornere tokatladý.
67. dakikada Caner'in orta alanda kaptýrdýðý top sonrasýnda ceza sahasýna yapýlan ortada Drogba, penaltý noktasý üzerinden geliþine sert vurdu, meþin yuvarlak, yandan auta çýktý.
69. dakikada Fildiþi Sahili'nin kullandýðý serbest vuruþta ceza sahasýna gelen topu kaleci Volkan son anda yumrukla uzaklaþtýrdý.
73. dakikada Drogaba'nýn pasýyla ceza sahasý önünde topla buluþan Yaya Toure'nin vuruþunda kaleci Volkan çizgi üzerinde topu kontrol etti.
81. dakikada sað kanattan geliþen Fildiþi Sahili ataðýnda Eboue, ceza sahasýna girdikten sonra Sabri ile girdiði ikili mücadele sonrasýnda yerde kaldý.
Hakem korner kararý verirken, misafir takým oyuncularý penaltý itirazýnda bulundu.
90+2'de sol kanattan Kone'nin ortasýnda altýpas içinde Drogba ayaðýný uzattý ve beraberliði saðlayan golü kaydetti. 1-1

STAT: Ýzmir Atatürk
HAKEMLER: Sorin Corpodean, Miclos Nagy, Octavian Sovre
TÜRKÝYE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül  (Mehmet Yýldýz dk. 75), Gökhan Zan, Servet, Caner, Hamit  (Ayhan dk. 63), Mehmet Aurelio, Arda  (Kazým dk. 46), Tuncay  (Emre Belözoðlu dk. 46), Semih  (Sabri dk. 46), Gökhan Ünal  (Halil Altýntop dk. 65)
YEDEKLER: Ufuk Ceylan, Nuri Þahin, Ýbrahim Kaþ, Eren Güngör
TENÝK DÝREKTÖR: Fatih Terim
FÝLDÝÞÝ SAHÝLÝ: Boubacar Barry, Arthur Boka, Kolo Toure, Didier Zokora  (Boubacar Sanogo dk. 76), Steve Gohouri  (Souleymane Bamba dk. 85), Emerse Fae  (Jean-Jaques Gosso dk. 61), Guy Demel  (Abdoulkader Keita dk. 46), Yaya Toure  (Ýbrahim Kone dk. 88), Emmanuel Eboue, Romaric, Didier Drogba
YEDEKLER: Kouanatien Kone, Aboulaye Meite
TEKNÝK DÝREKTÖR: Vahid Halilhodzic
GOLLER: Gökhan Ünal (dk. 11), Drogba (dk. 90+2)
SARI KARTLAR: Kazým, Emre Belözoðlu (Türkiye), Drogba (Fildiþi Sahili)

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/millitakim/143564/ - http://www.sporx.com/futbol/millitakim/143564/




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat