Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hindistanda Dinci terör

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5765
Tarih: 21-09-2024 Saat 11:27


Konu: Hindistanda Dinci terör
Mesajı Yazan: invertor
Konu: Hindistanda Dinci terör
Mesaj Tarihi: 27-11-2008 Saat 11:38
 
Hindistan'ýn finans merkezi Bombay kentinde silahlý kiþilerce düzenlenen saldýrýlarda 101 kiþinin öldüðü, 287 kiþinin de yaralandýðý bildirildi. Saldýrganlarýn ele geçirdiði iki otelde, aralarýnda bir Türk ailenin de bulunduðu yabancýlar rehin tutuluyor. 
BÜYÜKELÇÝ BÝLMAN: 3 TÜRK OTELDE MAHSUR
PERDELERDEN ÝP YAPARAK TERÖRÝSTLERÝN ELÝNDEN KURTULDU
Saldýrýlarýn aralarýnda lüks oteller ve tren garý da bulunan 12 ayrý yerde gerçekleþtirildiði bildirildi.
 
OTOMATÝK SÝLAH VE EL BOMBASI KULLANILDI
Bombalý saldýrý ve çatýþmalarda ilk belirlemelere göre 6'sý yabancý 12'si polis olmak üzere 101 kiþi yaþamýný yitirdi, 287 de yaralý var. Ölenler arasýnda Mumbai anti terör þefi de bulunuyor.  Mumbai'nin baþkenti olduðu Maharaþtra eyaleti yetkilisi Johnny Joseph, ölü sayýsýnýn daha da artabileceðini belirtti. Saldýrýlarla ilgili bölge polisi, eylemlerin Oberoy ve Tac Mahal otelleri, Chhatrapati Shivaji Terminus Tren Garý, Leopold's Restoraný, turistik bir alan ve kentin güneyindeki karakollar olmak üzere 12 yerde, otomatik silahlar ve el bombalarý ile gerçekleþtirildiðini açýklamýþtý.
 
HEDEF TURÝSTLER
Bombay'a deniz yolundan girdikleri iddia edilen teröristler, aralarýnda 5 yýldýzlý 2 otel, 1 hastane, 1 kafeterya, 1 pub ve 1 tren istasyonunun da bulunduðu kalabalýk mekanlarý hedef seçti. Teröristlerin asýl hedefinde ise yabancý uyruklu turistler vardý.
 
6'SI ÖLÜ 15 TERÖRÝST ETKÝSÝZ HALE GETÝRÝLDÝ
Taj ve Oberio isimli otellerde kalan müþterileri rehin alan teröristler, güvenlik güçleri ile çatýþmaya girdi. Bu sýrada 11 polis memuru hayatýný kaybederken, 18'i de yaralandý. Daha sonra baþlatýlan operasyonda ise teröristlerden 6'sý ölü olarak, 9 da yaralý olarak ele geçirildi.
 
2 MÝLLETVEKÝLÝ REHÝN
Öte yandan rehineleri kurtarma çalýþmalarý halen devam ederken, Taj Mahal Otel'de 45-50 kadar rehinenin kurtarýlmayý beklediði öðrenildi. Rehineler arasýnda 2 milletvekilinin de bulunduðu iddia ediliyor. Oberio Hotel'de de rehinelerin yer aldýðý bölgeden gelen bilgiler arasýnda. Otelde kapana kýsýlan birçok müþterinin kendilerini odalarýna kilitledikleri ve güvenli bulduklarý noktalara saklandýklarý biliniyor.
 
'SOKAÐA ÇIKMAYIN' UYARISI
Taj Otel'e giren ekipler, þuana kadar 6 kiþinin cesedine ulaþtý. Cesetler olay yerinde bekletilen ambulanslarla çevre hastanelere kaldýrýldý. Bombay halký yaþanan olaylarýn ardýndan tedirgin bekleyiþini sürdürüyor. Sokaða çýkmaktan korkan halk, evlerine kapanmýþ durumda. Hükümet bölgedeki tüm okullarý tatil etti. Finans merkezi olan Bombay'daki borsalar da gün boyu kapalý kalacak. Güvenlik güçleri vatandaþlara evinizde kalýn uyarýsýnda bulunuyor. Her gün binlerce kiþinin dolaþtýðý meydanlar ve caddeler bomboþ.
 
ÇATIÞMALAR DEVAM EDÝYOR
Sabah saatlerinde bölgede çatýþmalarýn yeniden baþladýðý belirtildi. Saldýrganlarýn otomatik silahlarýn yaný sýra el bombalarý da kullandýðý belirtiliyor.
 
BÝR TÜRK AÝLE REHÝN ALINDI
Saldýrganlar, hedef alýnan iki otelde bazý yabancýlarý ise rehin  tutulanlar arasýnda 1 Türk aile de var.
Hindistan son yýllarda bombalý saldýrýlara sahne oluyor. Saldýrýlarýn birçoðu için Ýslamcý militanlar suçlanýyor. Polis, bazý aþýrý Hindularý da saldýrýlardan sorumlu tutarak yakalamýþtý.
 
SALDIRILARI DECCAN MUJAHÝDEEN ADLI ÖRGÜT ÜSTLENDÝ
Saldýrýlarýn sorumluluðunu Deccan Mücahidin adlý bir örgüt üstlendi. Adý duyulmamýþ örgütün, haber kuruluþlarýna gönderdiði e-postada, saldýrýlarýn sorumluluðunu üstlendiðini bildirdiði açýklandý.
 


-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat