Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Intel Windows XP'yi sildi!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5535
Tarih: 28-09-2024 Saat 00:15


Konu: Intel Windows XP'yi sildi!
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Intel Windows XP'yi sildi!
Mesaj Tarihi: 10-11-2008 Saat 16:25
Intel Windows XP'yi sildi!

Intel'in Nvidia ve ATI'yi tehdit eden Larrabee grafik platformu hakkýnda son detaylar burada...

Intel'in ekran kartý projesi Larrabee ile ilgili yeni bilgiler ortaya çýktý. Sizin için en önemli bilgileri bir araya getirdik.

Larrabee önümüzdeki sene çýkacak

Larrabee teknolojisini baz alan ilk ürünlerin ne zaman piyasaya sürüleceði belli oldu. Buna göre iþ istasyonu bilgisayarlarý 2009'un ikinci yarýsýnda Larrabee ile buluþacak. Bu sektördeki en büyük rakibi Nvidia olacak, zira firma bu pazarýn yüzde 85'ine hâkim. Intel için iþ istasyonu pazarýna girmek çok daha cazip çünkü bu pazarýn kâr marjý çok yüksek. Intel hedef kitleye uygun bir þekilde hizmet etmek için özellikle OpenGL sürücülerini hazýr etmeli; bu arayüz iþ istasyonu sektörünü kontrol ediyor. Oyun pazarýna has Larrabee ekran kartlarý 2010'da piyasaya sürülecek.

Windows XP dikkate alýnmýyor

Ayrýca Intel'in Windows XP ile devam etmeyeceði de ortaya çýktý. Habere göre yazýlým takýmý Microsoft'un popüler iþletim sistemi için sürücü geliþtirmeyecek. Doðal olarak Windows Vista ve Windows 7 ilgi odaðý olacak. Fudzilla.com'a göre Intel geçmiþe yatýrým yapmak istemiyor; Larrabee oyuncu ekran kartlarý 2010'da çýkacaðý için Windows XP'nin büyük bir rol oynamayacaðý düþünülüyor.

Fakat Linux'ta durumlar farklý: Tam da profesyonel kullaným alanýnda özgür iþletim sistemi çok yaygýn. Gerçi bunun için resmi bir açýklama yapýlmadý ama yüksek bir ihtimalle Linux sürücüleri yayýmlanacak.

Intel'in Nvidia ve AMD'ye cevabý

Larrabee Intel'in ekran kartý sektörüne yaptýðý ilk hamle: Kartlarýn temeli Pentium tasarýmýný baz alan grafik çekirdekleri oluþturacak. Intel, yapýtaþlarýný 64-Bit desteði olacak þekilde geniþletiyor ve büyük bir arabellek desteði ekliyor. Ayrýca çekirdeklerin hepsi HyperThreading'i destekleyecek ve ayný anda birden çok iþ parçacýðýný çalýþtýrabilecek.

Yonga seti grafiði oluþturmak için resmi, her çekirdeðin önbelleðine sýðacak þekilde birden çok parçacýða bölüyor. Bir diðer ilginç olay ise Intel Larrabee'nin belli arayüzlere göre geliþtirilmeyecek olmasý. Sürücü uygun þekilde hazýrlandýðý takdirde ekran kartý DirectX 9, 10 ve 10.1'in yanýnda çýkacak olan DirectX 11'i bile destekleyebilir.

 

http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20081110031254_20081109225736.jpg">
 
 
 
http://www.veteknoloji.com/intel-windows-xp-yi-sildi-9158-4.html - kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat