Malzemeler;
4 yemek kaþýðý toz þeker 4 yumurta (sarýlar ve beyazlar ayrý kaplarda) 4 yemek kaþýðý un 1 paket kabartma tozu krema malzemeleri: 1 litre süt 3 yemek kaþýðý un 4,5 yemek kaþýðý toz þeker 2 yumurta kakaolu isterseniz; 1-2 kaþýk kakao 1,5-2 muz hindistan cevizi isterseniz dövülmüþ ceviz
Hazýrlanýþý;
kekin hazýrlanmasý:4 yemek kaþýðý toz þeker ile 4 yumurtanýn sarýsýný mikserle çýrpýn. ayrý bir kapta 4 yemek kaþýðý un ile 1 paket kabartma tozunu karýþtýrýn. bir baþka kapta 4 yumurtanýn beyazýný köpükler oluþana kadar çýrpýn. yumurta beyazlarýný þekerli yumurta sarýlarýna yavaþ yavaþ ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaþça çýrpýn. karýþýmý yaðlý kaðýt serilmiþ bir tepsiye yayýn. (karýþým çok azmýþ gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaþýðý yardýmýyla yaðlý kaðýdýn tamamýna karýþýmý yayýn.) önceden ýsýtýlmýþ 170C fýrýnda kekin üzeri kýzarana kadar piþirin. (bu iþlem kýsa sürede olduðu için keki býrakýp gitmeyin.) kek piþince fýrýndan çýkarýp hala sýcakken yaðlý kaðýt yardýmýyla gevþek bir rulo yapýn ve sardýðýnýz yaðlý kaðýdýn üzerine ýslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sýký sararsanýz kek yýrtýlýr)
kremanýn hazýrlanmasý:3 yemek kaþýðý unu, 4,5 yemek kaþýðý toz þekeri, 2 yumurtayý ve kullanýyorsanýz 1-2 kaþýk kakaoyu küçük boy tencerede karýþtýrýn. soðuk sütü üzerine yavaþ yavaþ ekleyin. devamlý karýþtýrarak kaynayana kadar piþirin. oda sýcaklýðýnda ara sýra karýþtýrarak hafif ýlýnmasýný saðlayýn. (çok soðuk olmasýn) ýlýnýnca ruloyu açýn. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaþýk üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin geniþliðine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasýna koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taþacak, kaþýkla alýp üzerine sürün) rulonun etrafýna kremadan sürün.üzerine isteðe göre dövülmüþ ceviz yada antep fýstýgý ve hindistan cevizi serperek buz dolabýnda servise almadan once dondurun...
''Afiyet Olsun''
-------------
Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum
|