Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalburabastı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5508
Tarih: 27-04-2024 Saat 18:03


Konu: Kalburabastı
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Kalburabastı
Mesaj Tarihi: 03-11-2008 Saat 12:19
 
 
 
hamur malzemeleri:

1 paket yumuşak margarin

3 su bardağı un

1 veya 2 kaşık yoğurt

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

içine:

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

şerbet malzemeleri:

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1/4 limonun suyu

şerbetin hazırlanması:
1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

hamurun hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat