Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur (köftelik)
100 gr. soğan. (1 orta boy)
Acı kırmızı biber
Kimyon
Karabiber
1 Çorba kaşığı salça
250 gr. tamamen yağsız dana kıyması (3 kez çekilmiş)
Tuz
Marul veya yeşil salata yaprakları
Yapılışı: Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Bulgur, rendelenmiş soğan, acı kırmızı biber, kimyon ve karabiber ile salçayı, elinizi ara sıra ılık suya batırarak, bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğurun. Kıymayı ilave edin. Tuzunu katın. Malzemenin tümü birbiriyle iyice kaynaşıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Tüm malzemeler birbirine iyice karışınca ve bulgur taneleri artık sertliğini iyice kaybedip ağızda sert olarak hissedilmeyinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız bu köfte harcını, elinizin içinde sıkarak küçük köfteler haline getirin. Çiğ köfteyi, yanında yıkanmış marul veya kıvırcık salata yapraklarıyla servis yapın.
''Afiyet olsun''
-------------
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
|