Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HAVA ALANINDA ÖLDÜREN AMBULANS SKANDALI!!!!!!!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Off-Topic
Forum Adı: Genel
Forum Tanımlaması: Her konuda yazabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5444
Tarih: 05-07-2024 Saat 07:13


Konu: HAVA ALANINDA ÖLDÜREN AMBULANS SKANDALI!!!!!!!!
Mesajı Yazan: hemþirerose
Konu: HAVA ALANINDA ÖLDÜREN AMBULANS SKANDALI!!!!!!!!
Mesaj Tarihi: 13-10-2008 Saat 19:00
Havaalanýnda öldüren ambulans skandalý

Ferit ASLAN/DÝYARBAKIR, (DHA)-Diyarbakýr’daki Devlet Hava Meydanlarý Ýþletmesi'nde (DHMÝ) yaþanan ambulans skandalý, uçakta kalp krizi geçiren 53 yaþýndaki Mehmet Sýddýk Kanat'ýn ölümü ile sonuçlandý.

Ankara’dan Diyarbakýr’da gelen Anadolu Jet uçaðýndaki yolculardan Mehmet Sýddýk Kanat kalp krizi geçirince, Kaptan Pilot kule ile temas kurarak, uçak indiðinde ambulansýn apronda hazýr olmasýný istedi. Ýddiaya göre kulenin anons ve telefonlarýna DHMÝ saðlýk ekibinden kimse yanýt vermedi. Yere inen uçaðýn mürettebatý, kriz geçiren yolcu için bu kez yer görevlilerine durumu bildirerek, ambulans istedi. Ancak, DHMÝ ambulansý, þoför ve doktor olmadýðý için gönderilemedi. Ankara'ya gidecek yolcular arasýnda bulunan bir doktorun müdahalesi ve 112 Acil servisten gelen ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldýrýlan Mehmet Sýddýk Kanat, tüm müdahalelere raðmen kurtarýlamadý. DHMÝ yetkilileri, olayla ilgili olarak ambulanslarýnýn sadece kaza-kýrým amaçlý bulunduðu ancak içinde saðlýk personeli olmadýðýný söyledi.

Dün saat 17.30'da Ankara'dan havalanan THY’ye ait Anadolu Jet’in TK 946 sefer sayýlý yolcu uçaðý, Diyarbakýr’a iniþ için alçalmaya baþladýðý sýrada yolculardan Mehmet Sýddýk Kanat fenalaþtý. Yolcunun kalp krizi geçirdiðini öðrenen kaptan pilot, kule aracýlýðý ile DHMÝ ambulansýnýn apronda bekletilmesini istedi. Ancak, kulenin telsiz ve telefonuna hiç kimsenin cevap vermediði iddia edildi. Uçak indikten sonra mürettebat bu kez yer görevlilerine durumu ileterek acilen ambulans temin edilmesini istedi.

AMBULANS VAR, DOKTOR VE ÞOFÖR YOK

DHMÝ'den acilen ambulans istenmesine raðmen þoför ve doktor olmadýðý iddiasýyla ambulans gönderilmedi. Uçaktan indirilen Kanat’a ilk müdahaleyi, Ankara’ya gitmek için bekleyen yolcular arasýnda bulunan bir doktor yaptý. Daha sonra 112 Acil Servisten Ambulans istendi ve Kanat, gelen bu ambulansla Diyarbakýr Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Ancak Mehmet Sýddýk Kanat, tüm müdahalelere raðmen yaþamýný yitirdi.
DHMÝ yetkilileri, kulenin telefonuna yanýt verilmemesinin söz konusu olmadýðýný öne sürerek, “Bizim ambulanslarýmýz var ama, kaza kýrým ambulanslarýdýr. Üzerinde saðlýk personeli yoktur. Bu nedenle 112 Acil servisten ambulans isteyerek kriz geçiren yolcuyu hastaneye gönderdik” diye savunma yaptý.

‘ÝTFAÝYE VE AMBULANS HER AN HAZIR OLMALI’

Uzmanlar, her havalimanýnda acil durumlara müdahale etmek üzere itfaiye ve ambulansýn uzman personeli ile birlikte sürekli hazýr bekletildiðine dikkat çekerek, “Ýtfaiye, ambulans ve kurtarma ekipleri, uzman personel ve saðlýk ekipleri ile birlikte acil durumlarda kulenin vereceði talimatlara göre saniyeler içerisinde harekete geçer ve duruma müdahale eder. Bu hizmetler, meydanýn iþletmecisi olan Devlet Hava Meydanlarý Ýþletmesi tarafýndan saðlanmak zorundadýr” dedi. Kaptan Pilotun raporunda, kule aracýlýðý ile ambulans istediðini, fakat görevlilerin telefona cevap vermediðini belirttiði kaydedildi.
 
http://www.medimagazin.com.tr/mm-havaalaninda-olduren-ambulans-skandali-h-55191.html - kaynak



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat