Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Devir 'elektrikli bisiklet' devri

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5265
Tarih: 28-09-2024 Saat 00:23


Konu: Devir 'elektrikli bisiklet' devri
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Devir 'elektrikli bisiklet' devri
Mesaj Tarihi: 21-09-2008 Saat 16:42
Devir 'elektrikli bisiklet' devri

Uluslararasý Bisiklet Fuarý (IFMA-2008), Almanya'nýn Köln kentinde açýldý. Fuara bu yýl "e-bike" ismi verilen elektrikli bisikletler damgasýný vuruyor.

Deutsche Welle'in internet sitesinde yer alan habere göre elektrikli bisikletlere yerleþtirilen düzenek, pedalýn çevrilmesiyle elektrik üretiyor ve bir müddet sonra devreye girerek motor görevi yapýyor.

E-bike adýndaki elektrikli bisikletler artan petrol fiyatlarý karþýsýnda otomobillere bir alternatif olarak cazibesini yükseltiyor. Elektrikli motoru olan bu bisikletler, saatte 45 km. hýz yapabiliyor.
 
Kadýnlar için özel tasarým
 
Elektrikli bisikletlerin kadýnlar için özel olarak tasarlananlarý ise fuarý gezen kadýnlarýn büyük beðenisini topluyor.

Bu bisikletlerde kadýnlarýn rahatý düþünülerek kimi özelliklere yer veriliyor. Örneðin zincirin üzerine yerleþtirilen koruma maskesi kirlenmeden koruyor, bisiklete yerleþtirilen çantalar alýþveriþi kolaylaþtýrýyor.

Klasik modellerde en yeni ürünler
 
Klasik modelleri tercih edenleri ise binlerce çeþit bisiklet bekliyor. Fuarda  bisiklet sürme keyfine düþkün olanlar için üretilen vitessiz bisikletlerden, bir otomobil tasarýmýný andýran amortisörlü üç tekerlekli bisikletlere kadar  en yeni modelleri görmek mümkün.
 
Fuarda, bisiklet parçalarýndan aksesuarlara, bisiklet kýyafetlerinden sigorta hizmetlerine kadar binlerce ürün sergileniyor. Üreticilerin her geçen gün daha hafif, daha güvenli, daha uygun fiyata ve daha cazip hale getirmek için çalýþtýðý bisikletler, özellikle orta Avrupa ülkelerinde çok yaygýn olarak kullanýlýyor. Almanya'da da 150 milyondan fazla bisikletin kullanýldýðý sanýlýyor.
 
Fuar 21 Eylül’e kadar gezilebilir
 
Ev sahibi Almanya'nýn fuara 229 firmayla katýldýðý dikkati çekerken, ikinci sýrada Çin bulunuyor. Fuara toplam 34 ülkeden 487 firma katýlýyor. Fuar 21 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açýk kalacak.

 

http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080920025327_32423.jpg">
 
 
http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=7008&gkat=4 - kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat