Çay kalp saðlýðý için de faydalý!!!!
Ýki farklý ülkede gerçekleþtirilen iki çalýþma çayýn kalp krizini önlemede son derece faydalý olduðunu ve kalp krizi geçirenlerde de koruyucu etki gösterdiðini ortaya koydu.
Kalp krizinden sonra üç buçuk yýl gözlenen orta derecede (haftada 14 bardak) çay tüketen deneklerde, çay içmeyen deneklere göre ölüm riskinin yüzde 28 oranýnda azaldýðý belirlendi. Fazla miktarda (haftada 14 bardaktan fazla) çay tüketen deneklerde ise bu oran yüzde 44 olarak tespit edildi. Uzmanlar, siyah çayýn kalp hastalarýnda damarlarýn rahatlamasýný saðladýðýný ve kanda pýhtý oluþmasýný önlediðini belirtti.
Konuyla ilgili araþtýrma, 1900 denek üzerinde Beth Israel Týp Merkezi nde yapýldý. Kalp hastalýklarý riskini azaltabildiði belirtilen antikanserojen falavonoids maddesi, siyah çayýn yaný sýra yeþil çay, elma, soðan ve borklide de bol miktarda bulunuyor. Flavonoids maddesinin, LDL kolesterolünün okside olmasýný önlediði de vurgulandý http://www.hekimce.com/index.php?kiid=2063 - http://www.hekimce.com/index.php?kiid=2063
-------------
|