Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Açma

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5005
Tarih: 22-11-2024 Saat 14:41


Konu: Açma
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Açma
Mesaj Tarihi: 13-09-2008 Saat 17:00

hpim09091.jpg

Malzemeler;

1 Bardak sývýyað
2 bardak ýlýk su
1 paket yaþ maya
3 kaþýk toz þeker
1 tatlý kaþýðý tuz
1 paket kabartma tozu
Aldýðý kadar un (yaklaþýk 3,5 bardak)
2 adet yumurta sarýsý(üzerine sürmek için)

Hazýrlanýþý;

Mayayý ýlýk suda açýn. diðer malzemeleri (yumurta hariç) ekleyin ve yoðurun. Yumuþak ve ele yapýþmayacak kývama gelince üzerini örtüp kabarýncaya kadar bekletin. Kabaran hamurdan parçalar koparýp parmak ucu ile margarin alarak yoðurun. Çubuk þeklini verin. Sert bir yüzelde sað el yukarý, sol el aþaðý(farklý yönlere) çevirin. Uçlarýný birleþtirerek tepsiye dizin. yumurta sarýlarýný üzerine sürerek. 45 dk. tepside bekletin. 180° fýrýnda iyice kýzarana dek piþirin.

                                                                 ''Afiyet Olsun''



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat