http://img.blogcu.com/uploads/aslihs_07102520251800.jpg">
Malzemeler;
1 litre süt 3 kahve fincaný un 3 kahve fincaný þeker 1 paket vanilya 100 gram margarin 1 paket damla sakýzý
Ýçi için;
1 paket çilekli krem þanti 1 çay bardaðý süt Antep fýstýðý Hindistan cevizi
Yapýlýþý;
1 kilo süt 3 kahve fincaný þeker, 3 kahve fincaný un, iyice karýþtýrýlýp piþirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüþ damla sakýzý eklenir, yað eriyince ateþten alýnýr. 15 dakika mikserle çýrpýlýr. Fýrýn tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, piþirdiðimiz muhallebi dökülür düzgün bir þekilde yayýlýr ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor, soðuduktan sonra 1 çay bardaðý süt ile krem þanti çýrpýlýr, muhallebinin üzerine krem þanti düzgün birþekilde yerleþtirilir. Buz dolabýnda bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor. Servis yapacaðýmýz zaman içine Antep fýstðý serpip istediðimiz geniþlikte keserek rulo yapýyoruz .
NOT : Katlamasý zor gelirse küçük kareler kesip 2 kat olarak servis yapabilirsiniz ...
''Afiyet Olsun''
-------------
Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum
|