Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vistaya gecmemek için 16 neden

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4877
Tarih: 27-09-2024 Saat 21:56


Konu: Vistaya gecmemek için 16 neden
Mesajı Yazan: savage_team
Konu: Vistaya gecmemek için 16 neden
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:07
1) Çok pahalý
Windows XP Professional kullananlarý yeni Vista sürümleri içerisinden ancak Vista Ultimate keser. Ve bu iþletim sisteminin fiyatý 400 Dolar. Bu rakam, yeni bir bilgisayar parasýna denk geliyor. Herkesin bu ücreti ödeyebileceðinden þüphemiz var.

2) Her program çalýþmýyor
Þu anda kullandýðýnýz her yazýlým, maalesef Windows Vista’da çalýþmýyor. Bunun için, yazýlým firmalarýnýn yamalarýný beklemek zorunda kalacaksýnýz.

3) Sürücü desteði
Windows Vista’da her ne kadar sürücü derdi olmayacak deseler de bazý donanýmlarýn sürücüleri konusunda ciddi sýkýntýlar var. En azýndan ülkemizde en çok kullanýlan modemlerden Zoom’un bu sorunu bir süre önce yaþadýðý gerçeðini unutmamak gerekiyor. Üyelerimizden Undersel-2003'ün þikayetinde ise, en çok tercih edilen telefon markalarýndan biri olan Nokia'yý en güncel sürücüsüyle tanýtamamýþ olmasý ve bunun yanýnda kullandýðý fotoðraf makinasý ve gamepadinide tanýtamadýðýný belirtmesi bizim için yeterli oldu.

4) Performansý yerlerde
Windows sürümleri giderek hantallaþýyor. Kod satýrlarý katlanarak artarken, ayný donanýmda yeni sürümü çalýþtýrmak, neredeyse imkansýz hale geliyor. Yani Windows 95, 11.2 milyon satýr program kodu içeriyorken, Windows Vista, 50 milyon satýra çýkmýþ durumda. Ayrýca yeni arayüzü ve bu arayüzüle birlikte gelen deðiþiklikler, ekran kartlarýný aðlatacak cinsten. Bütün bunlarý þimdiden biliyor olmamýzsa aþaðýdaki maddenin doðmasýna neden oluyor.

5) Pahalý donanýmlar
Windows Vista’yý performanslý çalýþtýrmak için satýn almanýz gereken donanýmlar, cep yakýyor. Çift çekirdekli bir iþlemci, onu destekleyen ana kart, ekran kartý ve RAM derken, bu rakam en az 1000 Dolar’ý buluyor.

6) Güvenlik ellere emanet
Windows Vista’nýn en güvenli iþletim sistemi olacaðý söyleniyordu. Ancak çýkmasýna günler kala hacker’lar tarafýndan kýrýlmasý ve çýktýðýnda da yasal olmayan kopyalarýnýn sitelerde dolaþmasý, kullanýcýlarýn aklýnda soru iþareti býrakýyor.

7) Akýllý olmayan güvenlik
Windows Vista kullanýrken, bir yazýlým kurmak istediðinizde sizi karþýlayacak olan pencereler, her ne kadar sizin güvenliðiniz için hazýrlansa da bu durum, zamanla iþkence haline geliyor. Microsoft’un kendi yazýlýmlarýný kurmak istediðinizde bile “Emin misiniz? Tehlikeli olabilir!” uyarýsý alýyorsunuz.

Karizmatik Deðiþen arabirim
Windows XP’de alýþtýðýnýz arabirim, Vista’da ciddi deðiþikliklere uðradýðýndan dolayý uyum konusunda bazý sýkýntýlar yaþayabilirsiniz. Bu sýkýntýlar, zoraki olarak bir süre sonra yerini alýþkanlýða býrakýyor. Ve yukarýda da belirttiðimiz gibi beraberinde donanýmsal sýkýntýlarda getiriyor.

9) Güçlü Alternatifler
Pardus, MAC OS X gibi iþletim sistemleri, Windows Vista’nýn yaptýklarýndan daha fazlasýný gerçekleþtirebiliyorlar. Sadece pazarlama ve tanýtým konusunda yetersiz kalan bu iþletim sistemleri, þu anda kullanýlan donanýmlarla da gayet baþarýlý çalýþýyor. Pardus’un ücretsiz olduðunu hatýrlatalým.

10) Microsoft’un yamalý imajý
Zamanýnda mahkemeler tarafýndan resmen duyurulan tekelcilik gibi konularýn yaný sýra güvenlik açýklarý ve yüzlerce MB’lýk Service Pack’ler gibi kurulmasý zorunlu olan yamalarý ile kullanýcýlarý karþýsýna alan Microsoft, bu imajýný hala düzeltemediðinden dolayý kullanýcýlar, yeni de olsa bir Microsoft yazýlýmýna güvenmek istemiyorlar. Hele hele açýk kaynak kodun adýmlarý büyüyorken.

11) Firewall
Çift taraflý olsa da, ücretsiz firewall yazýlýmlarýndan bile kötü olan yeni güvenlik birimi de kullanýcýlarý zamanla zor duruma sokabilir. Mesela Windows Vista güvenlik duvarýnýn arayüzü ve konfigurasyon seçeneklerinin XP'ye Servis Paketi 2 ile gelen güvenlik duvarýndan hemen hemen hiçbir farký bulunmuyor. Bu, Vista'dan daha deðiþik bir güvenlik duvarý bekleyenleri hayal kýrýklýðýna uðratacak.

Ayrýca Vista'nýn güvenlik duvarý için genel ve özel profil seçenekleri sizlere ev ya da genel bir aða baðlarken sadece bir profili seçmenize izin veriyor. Yani maalesef Vista'da sadece baðlantýyý ilk defa kurarken ev aðý ya da genel að seçeneðini seçebiliyorsunuz.

Zaten sydney kökenli analist þirketi Hydrasight'ýn yöneticisi, güvenlik uzmaný Micheal Warrilow'da tam güvenlik yaratan bir güvenlik duvarý yazýlýmýnýn Microsoft'a zor geldiði inancýnda olduðunu dile getiriyor. Vista ancak güvenlik duvarýný destekleyecek olan Windows Defender, yüksek koruma seçenekli Internet Explorer ve geliþmiþ Windows Update gibi programlarýn yardýmlarýyla daha güvenli bir hal alabiliyor.

12) Geniþ bant internet
Windows Vista ile beraber gelen uygulamalarýn kullanmasý gereken internet baðlantýsý da týpký donaným gibi güçlü olmasý gerekiyor. Aksi takdirde, bu araçlardan tam olarak istifade edilemiyor.

14) Uzun süren kurulum
Windows Vista kurmak istediðiniz zaman kendinize biraz zaman ayýrmanýz gerekiyor. Zira, kurulumun süresi, bilgisayarýnýzýn performansýna oranla biraz fazla zaman alýyor. Tahmini olarak 1-2 saat.

15 ) Yamalý Çoraplar
Windows XP’den sonra gelen yamalar Service Pack adý altýnda toplanmýþtý ve an itibarý ile bu, yüzlerce MB’lýk dosyalar anl..... geliyor. Windows Vista’nýn da daha þimdiden çýkmaya baþlayan yamalarý, zamanla indirilmesi ve kurulmasý zor bir hale gelecek.

16) Windows baþaramadýgý güvenliiði hackerler crackerler geçiyor güvenlik yok su an cogu sitede full cracklisi var kendý guvenlýgýný saglayamayan sýzýn guvenlýgýnýzý nasýl saglayacak?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: S3Z3R
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:18
Valla Vista Görsel Olarak Ve Tasarým Olarak Çok Hoþuma Gidiyor.

Fakat Vistadan Tam  Performans Almak Ýçin Sistem Özelliklerinin Yüksek Olmasý Gerekiyor...

-------------


Mesajı Yazan: savage_team
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:21
evet ama makýna güzel bileolsa kasýyo kasmayý býrak bir program acýyosun 2 saat soru soruyo adamý deli ediyor:)


Mesajı Yazan: S3Z3R
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:36
O Soru Kýsmý Ayarlanýyor Ama Dediðim Gibi Sistem Çok Önemli Ýleri Bir Sistemde Çok Ýyi Çalýþýyor 

-------------


Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:36

Aslýnda vista güzel ama daha tam olarak rayýna oturmuþ deðil zamanla xp gibi vazgeçilmez olacak.

Win 2000 ve xp  ilk çýktýgýnda ayný vista gibi problemliydi þimdi xp vazgeçilmez oldu vista hala daha xp'nin tahtýna el koyamadý.
 
Vista kullanacaksanýz bilgisayarýnýzýn gereksinimleride yeterli ise ultimate versiyonunu kurmanýzý tavsiye ederim Hatta 32 bit yerine 64 bit olanýný kurarsanýz daha performanslý çalýþýr. Tabi 64 bit versiyonunda coðu program ve oyunlar calýþmaya bilir ama bu versýyon performanslýdýr.
 
Programlar bölümünde vistaya ince ayar çekmek için gerekli programlar mevcuttur kullanmanýzý tavsiye ederim.
 
 
Vista ilk çýktýgýnda yukarýda saydýðýnýz maddelere katýlýyordum.
Ama  sp1 eklentisinden sonra  daha kararlý hale geldi.


Mesajı Yazan: savage_team
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:39
mesela benim pc dual core 1.8 ghz iþlemci 1.5 gb ram 256 dahili chrome chipset  vistayý cok kasarmý?


Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:46
Normalde sp1 entegreli versiyonunu kurarsanýz kasmamasý lazým hele hele 64 bit versiyonunu kurup gerekli ince ayarlarý yaparsanýz  hiç kasmamasý lazým.
 
 


Mesajı Yazan: savage_team
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:48
Ok teþekkür ederim


Mesajı Yazan: S3Z3R
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 15:54
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4239 - Burayý bir Ýnceleyin Tam Size Göre



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat