Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arabada kesintisiz internet keyfi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4693
Tarih: 29-06-2024 Saat 08:50


Konu: Arabada kesintisiz internet keyfi
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Arabada kesintisiz internet keyfi
Mesaj Tarihi: 04-09-2008 Saat 16:17
Arabada kesintisiz internet keyfi

Trafikte sýkýlmaya son... Yeni bir teknoloji, otomobiller için kesintisiz internet imkaný sunuyor.

Arabanýzýn içinde internet baðlantýsý bulunmasý, sürücü için biraz tehlikeli olma ihtimaline sahip olsa da, kulaða yine de çok güzel geliyor. Tabi bu fikrin bir çok güvenli uygulamasý olabilir; yolcularýn internette sörf yapmasý, televizyon seyretmesi - radyo dinlemesi veya arabanýn içinde uzun süreler beklemek zorunda kalan sürücülerin zamanýný daha verimli ve üretken geçirmesi gibi...

Bu fikri hayata geçirmek için Microsoft, Massachusetts Üniversitesi ve Washington Üniversitesi bir araya gelerek Vi-Fi (Taþýt Wi-Fi'si) isimli bir teknolojinin temellerini attýlar. Bu sistem kullanýcýlarýn araçlarý içinde günümüzdeki cep telefonu internet baðlantýlarýndan daha ucuz bir baðlantý hizmetinden yararlanmalarýný öngörüyor. Bunu elde etmek için de ileri bir takým teknolojilerden yararlanýlýyor.

Microsoft'un yeni sisteminin anahtarý sinyalin hiç kaybolmamasý. Normalde Wi-Fi aðlarýnda siz seyahat ettikçe sýnýrlý yayýn yapan sinyal istasyonlarý arasýnda geçiþ yapmanýz söz konusu oluyor. Bu geçiþler sýrasýnda ise sinyal gücü düþüyor. Bu yüzden de arabayla seyahat sýrasýnda Wi-Fi deneyimi sorunlu olabiliyor.

Microsoft araþtýrmacýlarýndan Ratul Mahajan, günümüz Wi-Fi geçiþ protokollerinin çok hassas ve zayýf olduklarýný ve mobil sistemlerin çevrede birden fazla baz istasyonu olsa da bunlardan sadece birini seçip kullandýðýný söylüyor.

Microsoft'un yeni sisteminde ise ayný anda birden fazla istasyon kullanýlýyor. Birden fazla baz istasyonundan sinyal alýp gönderebilen istasyonlar, en güçlü sinyali temel sinyal sistemi olarak deðerlendiriyor ve bunun yaný sýra diðer sinyalleri de yardýmcý sinyaller olarak kullanýyor. Bir data paketinin temel sinyal kullanýlarak gönderilme ihtimali karmaþýk bir algoritmayla hesaplanýyor; eðer bu ihtimal düþükse yardýmcý sinyaller devreye giriyor.

Çalýþmayý yürüten araþtýrmacýlar, böyle bir çözümün ilk defa önerildiðini, bu þekilde arabayla yolculuk halindeyken sistemin düzgün çalýþmasýnýn mümkün olabileceðini belirtiyorlar. Washington'da yapýlan denemelerde bu tekniðin aðdan aða geçiþlerde neredeyse tüm problemleri ortadan kaldýrdýðý görüldü.

Araþtýrma bu hafta Seattle'da tanýtýldý. Mahajan'ýn bu konuda üzerinde durduðu noktalardan biri, sürücülerin bu teknolojiyi dikkatlerini daðýtacak þekilde kullanmalarýnýn önemi.

Microsoft bundan sonraki adým olarak daha büyük bir alanda denemelerine devam etmeyi planlýyor.

 
 


http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080904042219_araba.jpg">

 
 
http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=6284 - kaynak



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat