Mantar Dolması
Malzemeler
12 Adet büyük mantar 1 Diş sarımsak 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı tereyağı 3 Çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 Dilim ekmek içi 1 Adet domates 3-4 Dal maydanoz Tuz, karabiber
Hazırlanışı |
- Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
- Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
- Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
- Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
- Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
- Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Süre |
40 dk. |
Kaç Kişilik |
4 | |
-------------
|