Uzmanlar oruç tutarken vücudun enerjik kalabilmesi için sahurda yumurta yemeyi öneriyor..
Yumurta Üreticileri Merkez Birliði (YUM-BÝR) Baþkaný Derya Pala, ramazanda oruçla birlikte tüm gün aç kalan vücudun, tok ve enerjik olmasý için sahurda yumurta tüketilmesini önerdi.
Pala, yüksek kaliteli protein kaynaðý olan yumurtanýn, ramazan ayýnda dengeli beslenmeye destek verdiðini belirtti. Yüksek proteinin yaný sýra vücut için gerekli tüm vitamin, mineral ve aminoasitleri içeren yumurtanýn kalori miktarýnýn çok düþük olduðunu dile getiren Pala, saðlýk açýsýndan gerekli olan doymamýþ yað asit oranlarý oldukça yüksek olan yumurtanýn, kiþinin kendisini uzun süre tok hissetmesini saðladýðýný vurguladý.
Pala, yumurtanýn ayný zamanda açlýðý geciktirici özelliðe sahip olduðunu ifade ederek, araþtýrmalarla yumurtanýn sabah öðününde tüketildiðinde dikkati artýrdýðýnýn, öðlen saatlerine kadar kiþinin kendini tok hissetmesini saðladýðýnýn ortaya konulduðunu belirtti.
http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080831034241_yumurta.jpg">
http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=6075&gkat=12 - kaynak
|