![](http://img.mynet.com/ha3/k/kanserkorun3.jpg)
8.Enginar yemeye alýþýn: Enginardaki antioksidanlar cilt kanserini önlemeye yardýmcý oluyor. 9.Mangal etini terbiyeleyin: Eti bolca marine etmek piþirirken ateþle direkt temasý önleyerek kimyasallarýn oluþumunu azaltýyor.
10.Bol su için: Her gün sekiz bardak su içen erkeklerde mesane, kadýnlarda kolon kanseri riski yarý yarýya azalýyor. 11.Yeþil çay için: Yeþil çaydaki EGCC adlý kimyasalýn bugüne dek keþfedilmiþ en güçlü kanser karþýtý bileþen olduðuna inanýlýyor. 12.Bira için ama abartmayýn: Bira, ülser ve mide kanserine yol açan helikobaktere karþý koruma saðlýyor. Ama günde iki taneden fazlasý kanser riskini artýrýyor.
13.Düzenli balýk tüketin: Haftada en az dört kere balýk yiyenlerde kan kanseri riski üçte bir oranýnda azalýyor.
14.Her sabah bir multivitamin: Ýdeal oranlarda vitamin ve mineralin baðýþýklýk sistemini güçlendirdiðine dair çok kanýt var. 15.Her gün 15 dakika güneþe çýkýn: D vitamini eksikliði meme, kolon, prostat, yumurtalýk ve mide kanseri riskini artýrmanýn yaný sýra osteoporoz, yüksek kan basýncý, MS gibi sorunlara yol açýyor. 16.Ýki saatte bir güneþ kremi: Bir likör bardaðýnýn aldýðý kadar güneþ kremi dermatologlara göre kansere yol açan UV ýþýnlarýndan korunmak için yeterli miktar.
![](http://img.mynet.com/ha3/k/kanserkorun2.jpg)
17.Kivi yiyin: Yüksek oranda C ve E vitamini, lutein ve bakýr içeren kivi deðerli bir antioksidan. 18.Kondom kullanýn, tekeþli olun: Kadýnlar ne kadar çok kiþiyle cinsel iliþkiye girerse rahim aðzý kanserine yol açan HPV'yi (human papilloma virus) kapma oraný da o kadar yükseliyor. 19.Yüksek yaðlý hayvansal proteinleri kesin: Et yerine balýk veya tavuðu tercih edin. Tereyaðý yerine zeytinyaðý kullanýn. 20.Sosyal çevreyi geniþletin: Arkadaþlarýyla tatminkâr iliþkisi olmayan erkeklerde prostat kanseri oraný yüksektir...
21.Salataya taze soðan koyun: Çið veya az piþmiþ yenilmesi tavsiye edilen taze soðan prostat kanseri riskini yarý yarýya azaltýyor.
22. Taze limonata için Avustralyalý uzmanlara göre her gün biraz narenciye aðýz, gýrtlak ve mide kanseri riskini yarý yarýya azaltýyor. 23.Düzenli yürüyüþ: Akþam yemekten sonra 30 dakika yürüyüþ meme kanseri riskini azaltýyor. 24.Organik gýdalar: Organik olmayan gýdalardaki hormon ve tarým ilaçlarýnýn hücrelere verdiði zarar, kansere yol açabiliyor. 25.Karahindiba yiyin: Çin'de yüzyýllardýr kanser tedavisinde kullanýlan bitki, A vitamini ve potasyum açýsýndan inanýlmaz zengin. 26.Kurutemizleme gerektirmeyen giysi seçin: Ýþlem sýrasýnda kullanýlan kimyasallar böbrek ve karaciðer kanserine yol açýyor. 27.Turþu yerine salatalýk, somon füme yerine tazesi: Araþtýrmalar füme gýda ve turþularýn kanserojen içerdiðini gösteriyor.
28.Cips veya kýzarmýþ patates yerine haþlanmýþ patates: Kýzaran gýdalarda oluþan kimyasal deðiþimler kansere davetiye çýkarýyor. 29.Sprey bronzlaþtýrýcýlarý tercih edin: Solaryumun aksine deri kanseri riskini artýrdýklarýna dair hiçbir bulgu yok.
30.Üzümle beslenin: Þarapta bulunan kanserden koruyucu resveratrol üzümde bol miktarda var.
http://haber.mynet.com/sayfali/saglik/Kanserden-korunmak-icin-30-yontem/24Agustos2008/O1219584004137/12 - Kaynak
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.
|