Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Retro Space: Core 2'li arcade makinesi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4337
Tarih: 02-10-2024 Saat 02:37


Konu: Retro Space: Core 2'li arcade makinesi
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Retro Space: Core 2'li arcade makinesi
Mesaj Tarihi: 22-08-2008 Saat 10:25
Retro Space: Core 2'li arcade makinesi

70'li yýllarýn oyun canavarý Computer Space aramýza dönüyor. Üstelik Core 2 iþlemcisiyle birlikte!

1971 yýlýnda Atari'den Nolan Bushnell ilk modern arcade makinesini geliþtirdi; yani dönemin parlak sarý ve havalý oyun canavarý Computer Space'i...

Hollanda'lý tasarýmcý Martijn Koch da Bushnell'in anýsýna bu makineyi yeniden tasarlamaya karar verdi. Elbette tasarýma 21. yüzyýl teknolojilerinden çeþitli eklemeler yapýldý.

Koch'un Retro Space'i aslýnda normal bir masaüstü PC. Ýçinde arcade makinesi emülatörü çalýþan bu PC'nin yanýnda 100 adet oyun ROM'u da geliyor.

Retro Space'in içindeki PC'de 2GHz Intel Core 2 Duo iþlemci, 120GB sabit disk, 2GB RAM, Bluetooth ve Wi-fi özellikleri bulunuyor. 24 inç'lik Full HD 1080p ekraný ve 80 watt'lýk hoparlörleriyle Retro Space sadece oyun için deðil, diðer multimedya ihtiyaçlarýný karþýlamak için de kullanýlabilir.

Koch'a göre Retro Space biraz modifiye edilerek istenmeyen konuklarla konuþup onlarý gönderebilecek bir robot olarak bile kullanabilir. Tabi bu kulaða ne kadar olasý geliyor, orasý tartýþýlýr.

Koch artan sipariþlerden dolayý büyük bir üreticiyle çalýþmaya baþladýðýný ve yakýnda kabinin fiyatýnýn belli olacaðýný belirtiyor.
 
 


http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=5697&gkat=4 - kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat