Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

IIS ile Web ve FTP Sitesi Yayınlama

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Webmaster
Forum Adı: Webmaster Genel
Forum Tanımlaması: Webmasterlar için genel konularla ilgili bir tartışma forumu
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4154
Tarih: 16-05-2025 Saat 12:11


Konu: IIS ile Web ve FTP Sitesi Yayınlama
Mesajı Yazan: invertor
Konu: IIS ile Web ve FTP Sitesi Yayınlama
Mesaj Tarihi: 18-08-2008 Saat 23:11

Internet Information Services(Web ve Ftp sunucu kurulumu - Web&Ftp Sitesi Yayınlanması

Bu haftaki birlikte öğrenelim bölümümüzdeki konumuz web sitemizi kendi bilgisayarımızdan yayınlamak ve ftp ile dosyalarımızı paylaşmak işlemleriydi, en çok kullanılan yöntem hosting yani sitelere ev sahipliği yapan bilgisayar firmalarından alan satın alarak gerçekleştirilen bu işlem temel bir kaç ayar ile kendi bilgisayarımız üzerinde de gerçekleştirilebilmektedir. İlk olarak yapılması gereken işlem ISS( Internet Information Services) in windows bileşenlerinden sisteme eklenmesidir, bu işlem Denetim masasından program ekle kaldır kısmından windows bileşenlerinden eklenmesidir.Aşağıdaki ekran görüntüsünde IIS in yüklenmesi gösterilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Kurulum sırasında windows xp cd si gerekecektir, ve kurulum tamamlandığında IIS site yayını için hazır hale gelicektir.IIS in ayarlarına Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp yönet i seçerek ulaşabiliriz, aşağıdaki ekran görüntüsünde IIS ile ilgili ayarların yapılacağı konsol vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
IIS ayarlarının yapılacağı ekranda Varsayılan Web sitesi seçilerek yayın yapılacak site ile ilgili ayarlar gerçekleştirilir, Ip adresi seçimi ve port seçimi işlemleri bunların en temelidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
IP



Cevaplar:
Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 18-08-2008 Saat 23:12
ve port ile ilgili ayarlar tamamlandıktan sonra Giriş Dizini sekmesinden bilgisayarımızda hangi klasördeki dosyaları yayınlayacağımızı seçeriz, seçtiğimiz klasör içerisinde hazırlamış olduğumuz web sayfası dosyaları bulunmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca

 
 
yukarıdaki ekranda siteye girenlerin izinlerini de ayarlayabiliriz, bu işlemi de tamamladıktan sonra son kısım Belgeler sekmesinden anasayfamızın dosyasının seçilmesidir, yani giriş sayfasının belirlenmesi işlemidir, aşağıda görüldüğü gibi ana sayfa ile ilgili bilgiler girildikten sonra http://ip_adresi/ - Http://Ip_adresi şeklinde yerel ağ içerisinde sayfamıza girebiliriz, eğer ağ bağlantımız yok ise http://localhost/ - Http://localhost yazarak da sitemizi görebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Bu işlemler ile web sayfamızı yayınlamaya başlamış olduk, aynı şekilde yapılacak ayarlar ile FTP sitesi kurabilir, dosyalarımızı paylaşıma açabilir, uzaktan bilgisayarımıza FTP ile bağlanıp dosya gönderme işlemi yapabiliriz, bunun için gerekli ayarlar aşağıda gösterilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Ve hangi klasörü dosya erişimi için kullanıma açıyorsak seçmeliyiz,

 

Bu işlemleri tamamladıktan sonra ADSL ile internete girdiğimizi düşünelim, ADSL modem de Virtual server veya Nat menülerinden port yönlendirmesi ile gerekli ayarları yaptığımız durumda sitemizi internete de açmış oluruz, örneğin 80 portunu adsl modemde iç ağımızda kendi bilgisayarımızın ip adresine ve aynı şekilde 21 portunuda kendi iç ip mize yönlendirdiğimiz durumda internetten http://ip/ - http://ip veya ftp://ip/ - ftp://ip ile erişimi tamamlamış oluruz.

Alıntıdır



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat