Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

FLAŞ... Ergenekon'da 3 gözaltı...

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4081
Tarih: 21-09-2024 Saat 19:55


Konu: FLAŞ... Ergenekon'da 3 gözaltı...
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: FLAŞ... Ergenekon'da 3 gözaltı...
Mesaj Tarihi: 14-08-2008 Saat 22:08
http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=559144#">
FLAŞ... Ergenekon'da 3 gözaltı...

“Ergenekon” soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, biri emekli albay 3 kişi gözaltına alındı. Emekli albayın evinde yapılan aramada çok sayıda askeri mühimmat ve 280 adet el bombası ele geçirildi. Çömez ve Ersöz hakkında da yakalama emri çıkartıldı...


Edinilen bilgilere göre emekli Jandarma Albay Arif Doğan’a ait olduğu ileri sürülen Beykoz Çavuşbaşı’nda bulunan bir işyerine yapılan baskında 3 adet uzun namlulu silah, 3 adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mermi, 280 adet el bombası ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

Baskında ele geçilen silahlar ve el bombaları ile dokümanlar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Silahlar, el bombaları ve dokümanların incelemesi sürdürülüyor.

Olayla ilgili emekli Albay Arif Doğan ve kimlikleri öğrenilemeyen 2 kişi Ankara’da gözaltına alındı. Doğan’ın Ankara’da işlemlerinin ardından İstanbul’a gönderileceği öğrenildi.

Çömez ve Ersöz için yakalama emri
Diğer yandan, eski milletvekili Turan Çömez ile Levent Ersöz hakkında yakalama kararı çıkartıldı.


Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı firari olarak aranan Ersöz ve Çömez için “yakalama kararı” çıkartılması amacıyla nöbetçi mahkemeye başvurdu.

Savcılığın talebini değerlendiren İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi, Ersöz ve Çömez hakkında “yakalama kararı” çıkarttı.

Dava ile ilgili 7 klasör belge daha
Soruşturmayı yürüten savcılığın, 86 sanık hakkında açılan “Ergenekon” Davası ile ilgili olarak, davanın görüleceği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine, daha önceden sunulan 442 klasör dışında 7 klasör daha belge sunduğu öğrenildi.

Mahkemenin DVD formatındaki bu belgeleri inceledikten sonra çoğaltarak taraf avukatlarına dağıtacağı kaydedildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığın, Güngören Menderes Caddesi'nde bir süre önce meydana gelen ve 17 kişi ile bir doğmamış bebeğin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırı ve Üsküdar Belediyesinin ek hizmet binası yakınındaki patlamaların “Ergenekon terör örgütünce gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları araştırdığı” belirtildi.

Savcılığın, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaşanan ve 3 polis memurunun şehit olduğu silahlı saldırının da “Ergenekon terör örgütü” ile bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı yönünde araştırma yaptığı bildirildi.
http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=559144 -
Kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat