Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çin, interneti de bastı !

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Off-Topic
Forum Adı: Genel
Forum Tanımlaması: Her konuda yazabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3983
Tarih: 28-09-2024 Saat 23:41


Konu: Çin, interneti de bastı !
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Çin, interneti de bastı !
Mesaj Tarihi: 12-08-2008 Saat 10:16
Çin, interneti de bastı !









Para kazanırken kapitalist, yerken komünist olan Çin Halk Cumhuriyeti, yayıldıkça yayılmaya devam ediyor. Çinli bir devlet kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre, ülkede internet kullanımı geçen yıla göre yüzde 56 artarak 253 milyon kullanıcı sayısına ulaşmış. Üstüne üstlük bu, Çin halkının sadece yüzde 19'unun internete girdiği anlamına geliyor, yani daha gelmek isteyen olursa yer var!

Ücretli çevrimiçi hizmetlerden yararlanan Çinli kullanıcıların sayısı son altı ayda yüzde 71 sıçrama yaparak 28 milyona çıkmış. En çok rağbet gören, çevrimiçi müzik dinleme hizmetleri. E-posta kullanıcılarının sayısı da 56 milyondan 68 milyona çıkmış.

Buna karşılık Amerika Birleşik Devletleri'nde, Nielsen Online'ın haziran ayında yaptığı araştırmaya göre 223 milyon kullanıcı bulunuyor. Yani Amerika yine de kullanıcı sayısının nüfusa oranında üstün.

Çevrimiçi rol yapma oyunlarında ailelerinin bodrumunda yaşayan Amerikan "geek"leriyle Çinli altın istifçilerinden başka kimsenin kalmayacağı günler yakın mı yoksa?

- Kaynak

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat