Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Türkiye MSN birincisi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3919
Tarih: 28-09-2024 Saat 23:45


Konu: Türkiye MSN birincisi
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Türkiye MSN birincisi
Mesaj Tarihi: 02-04-2008 Saat 20:36
Türkiye MSN birincisi
 
 
 
 
Türkiye MSN birincisi

Türkiye, anlýk mesajlaþma programý MSN'in baðýmlýsý oldu... Torunu ile iletiþim kurmak isteyen anneanneler bile soluðu internette alýnca, Türkiye 25 milyon üyesiyle MSN Messenger kullanýmýnda üçüncü ülke konumuna geldi.

TÜRKÝYE MSN’ÝN GÖZBEBEÐÝ

* 300 milyon MSN kullanýcýsý bulunan MSN Messenger’da Türkiye’nin üye sayýsý 25 milyon.
* Türkiye MSN Messenger kullanýmýnda üçüncü ülke.
* Video sohbet ve Windows Live servislerinin kullanýmýnda dünya birincisi.
* Hotmail kullanýmýnda 19 milyon hesap ile dünya beþincisi.
* Mobil uygulamalarda sayý açýklanmassa da ’en’lerin yaþadýðý

KONUÞMAYI SEVÝYORUZ

Türkiye’nin MSN’in video sohbet ve Windows Live servislerinin kullanýmýnda dünya birincisi, hotmail kullanýmýnda ise dünya beþincisi olduðuna dikkat çeken MSN Avrupa Baþkaný John Mangelaars, “Türkler dünyanýn her yerine yayýlmýþ durumdalar. Dolayýsýyla iletiþim kurmak istiyorlar. Ayrýca kültürel da olarak konuþmayý seviyorsunuz. Tüm bu özellikleriyle Türkiye bizim için inanýlmaz pazar” dedi.

GENÇLER ZORU BAÞARIYOR:

3 yýl önce sýfýra yakýn olan 50 yaþ kullaným oranýnýn bugün yüzde 5’in üzerine çýktýðýna dikkat çeken Mangelaars, orta yaþ üstünün ilgisini ise þu þekilde açýkladý: “Gençler artýk iletiþim için MSN kullanýyor. Anneannesi de onunla iletiþime geçebilmek için messenger kullanmaya baþlýyor. Bunu en çok resim paylaþýmlarýnda yaþýyoruz. Gençler resmi alýp update etme ve paylaþma gibi daha karmaþýk iþlemlerle uðraþýyorlar. Anneanneler ise verilen linklere týklayarak anýlarý paylaþýyorlar.”

KADIN ORANI ARTIYOR:

Türkiye’de bilgisayar ve internet yaygýnlýk oranýnýn Avrupa ortalamasýndan düþük olmadýðýný belirten Mangelaars, “75 milyon kiþinin yaþadýðý Türkiye’de 25 milyon Messenger kullanýcýsý var. Üçte bire denk gelen bu oran diðer ülkelere yakýn. MSN kullanýcýlarýnýn yüzde 50’si 35 yaþýn altýnda, yüzde 65’i de erkek. Kadýn oraný bir süre önce yüzde 22 düzeyindeydi. Ancak bu oran giderek büyüyor” diye konuþtu.

BÝLGÝSAYARI OLMAYAN ÝNTERNET KAFEYE GÝDÝYOR

Özellikle doðuda, bilgisayar yaygýnlýðýnýn yüksek olmadýðý bölgelerde internet kafelerin öneminin giderek arttýðýný söyleyen Mangelaars “Araþtýrmalarýmýza göre evinde bilgisayarý olmayanlar da internet kafelerden yararlanýyor. Bu kafeler pazarýn büyümesinde büyük etkiye sahip” dedi.

http://www.oscar.forumup.com -

 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Hawk
Mesaj Tarihi: 03-04-2008 Saat 22:31
teþekkürler

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat