ET YEMEKLERİ, KEBABLAR, KÖFTELER
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3831
Tarih: 22-11-2024 Saat 08:41
Konu: ET YEMEKLERİ, KEBABLAR, KÖFTELER
Mesajı Yazan: kral
Konu: ET YEMEKLERİ, KEBABLAR, KÖFTELER
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 17:50
MANTARLI ET SOTE |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun, içine
kuş başı etleri atın. Suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğumuz etin üzerine
rendelenmiş domates veya 1 kaşık salçayı dökün. Mantarları ortadan ikiye bölün.
Kavrulan etlerin üzerine atın. 1 su bardağı su, tuz ve diğer baharatları ilave
edip karıştırın. Tencerin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar orta ateşte
pişirin. |
500 gr Kuşbaşı Et, |
300 gr Mantar |
2 adet Domates |
1 adet Soğan |
2 adet Sivri Biber |
Margarin |
Tuz, Kara Biber, Kekik, Nane, Pul
Biber |
|
Afiyet
olsun...... |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 17:51
ORMAN KEBABI |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç,
yağ ile konup kavrulur.
Üzerine su ilave edilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat
kadar ateşte tutulur.
Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz,
karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha
pişirilir. |
½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu
Eti |
200 gr İç Bezelye |
2 adet Patates |
2 adet Havuç |
2 yemek kaşığı Yağ |
1 adet Kuru Soğan |
1,5 bardak Su |
Tuz, Karabiber, Kekik |
Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave
edilir. |
Afiyet
olsun...... |
PAÇA HAŞLAMASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri
kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış
olamlıdır.
Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat
kaynatılır.
Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında
suyu ve limon parçası ile servis
yapılır. |
12 adet Koyun Paçası |
8 bardak Su |
2 adet Limon |
2 diş Sarımsak |
yeterince Tuz |
|
Afiyet
olsun...... |
FIRINDA PATLICANLI
KÖFTE |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla
yoğurup köfteleri hazırlayın.
Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin. Sıvı
yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin. Hafifçe rengi dönmüş
patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın. Üzerine hazırladığınız köfteleri
dizin.
Domatesleri biberleri ve sarmısakları zevkinize göre köftelerin
üstüne yerleştirin.Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp
gezdirin.bir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde
serpiştirin.
200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
|
3 tane Patlıcan |
400 gr. Kıyma |
2 dilim Ekmek İçi, |
1 adet Kuru Soğan |
6-7 diş sarımsak |
2 adet Domates |
2 adet sivribiber |
1 çay bardağı Sıvı Yağ |
1 tatlı kaşığı salça |
1 yemek kaşığı Tereyağ |
1 çay bardağı Su |
Tuz, Kara Biber, Kimyon |
Sıcak sıcak servis yapın. |
Afiyet
olsun...... |
SALÇALI KÖFTE |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi,
yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılıp yoğrulur.
Uzun ve Yassı, parmak köfteler yapılır.
Bu köfteler yağda renkleri hafifçe dönecek kadar
kızartılır.
Ayrı bir yerde 1 kaşık yağ ile küçük küçük doğranmış domatesler ya
da salça hafifçe öldürülür. Sonra buna 2 bardak su katılır ve az kızartılmış
köfteler eklenir. 5-10 dakika
kaynatılır. |
½ Kg Az Yağlı Dana Kıyması |
1 adet Kuru Soğan |
1 adet Yumurta |
2 adet Domates ya da ½ yemek kaşığı Domates
Salçası |
2 dilim bayat ekmek içi |
1 yemek kaşığı Yağ |
2 bardak Su |
5-10 sap Maydanoz |
Tuz, Karabiber |
Arzu edilirse son kaynatma sırasında suyun içine haşlanmış
patates, biber, bezelye, havuç gibi sebzeler de ilave
edilebilir. |
Afiyet
olsun...... |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 17:52
SEBZELİ İNCİK |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Tencereye etlerle beraber yağı, sivribiberi, sarmısağı koyarak
üzerini geçeçek kadar su ilavesiyle pişirin.
Diğer tarafta yıkanmış ve
kuşbaşı doğranmış havuç, kereviz, kabak ve arpacık soğanı hazırlayın. Etler
pişmek üzere iken hazırlanmış çiğ sebzeleri ekleyin. En sonra da kabuğu soyulmuş
ve kuşbaşı doğranmış domatesi koyun. Tuz ve karabiber ilave edip sebzeler ve et
iyice yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
|
200 gr'lık 4 parça Incik |
½ kg Arpacık Soğan |
2 adet Havuç |
3 adet Sivri Biber |
2 adet Kereviz |
2 adet Kabak |
½ Kg Domates |
4 diş sarımsak |
3 yemek kaşığı Yağ |
Tuz, Kara Biber |
Sıcak Sıcak Servis
yapınız.. |
Afiyet
olsun...... |
SEBZELİ KUZU
HAŞLAMA |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
İri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye
koyun.
Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün,
değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine
ekleyin. Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave
edin.
Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun. Buhar çıktıktan sonra 25-30
dakika pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarmısakları karıştırın.
Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis
yapın. |
1
Kg
dilimlenmiş Kuzu Budu |
1 adet Kuru Soğan |
6 adet Patates |
3 adet Havuç |
3 adet Sivri Biber |
5-6 diş Sarımsak |
Tuz, Kara Biber |
Dilerseniz kereviz ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Eğer
suyundan artarsa biraz un ve yumurta ile terbiye yaparak nefis bir çorba da
elde edebilirsiniz. |
Afiyet
olsun...... |
SEBZELİ ŞİNİTZEL |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Sebzeleri 10-15 cm. boyunda kalın çubuklar halinde
doğrayınız.
Şinitzellerin üzerine ½ yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Herbirinin üstüne kişniş, karabiber, köri ve peynir
serpin.
Şinitzellerin geniş tarafına, etten 2-3 cm dışarıda kalacak
şekilde parmak sebzelerden 2 şer adet taze soğan ve bir sap maydanoz koyup
sıkıca sarın.
Açılmaması için kürdanla tutturun. Kalan yağı fırın kabına
sürün.
Ruloları kaba sırayla dizip, her taraflarının iyice yağlanması
için hafifçe sallayın.
Sebzeli Şinitzellerinizi 200°C'a ısıtılmış fırında
üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. |
1 paket Şinitzel |
6 yemek kaşığı Zeytinyağ |
6 yemek kaşığı Kaşar Peyniri
(rendelenmiş) |
1 adet Havuç |
1 adet Patates |
1 adet Kabak (Taze Fasulye ya da Pırasa da
olabilir) |
6 adet Taze Soğan |
1 sap Maydonoz |
Tuz, Karabiber, Kişniş,
Köri |
Mercimekli Pilav ile Sıcak Servis yapılırsa çok şık olur.
|
Afiyet
olsun...... |
SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE
PİLAVI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları
ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Su
ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra
karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin. 15-20
dakika pişirin. |
700 gr sığır eti |
500 gr domates |
250 gr kuru soğan, |
Zeytinyağ |
3 diş Sarımsak |
Salça |
Maydanoz |
Su |
Tuz, Kara Biber, Kekik |
Üzerini Maydanozla
süsleyebilirsiniz. |
Afiyet
olsun...... |
SEFTALİ KÖFTESİ |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda
sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et
makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve
karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı
baharatta ekliyebilirsiniz.
Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini
6
cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek
parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak
şeftali şeklinde bohçalar yapın.
Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde
dizin. Ateşte yada fırında kurutmadan
pişirin. |
1
Kg
orta yağlı Koyun Kıyması |
1 dilim Bayat Ekmek |
2 adet orta büyüklükte Kuru
Soğan |
1 Kuzu Ciğeri Gömleği |
½ demet Maydanoz |
Tuz, Karabiber |
|
Afiyet
olsun...... |
TALAŞ BÖREĞİ |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur.
Üstüne çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye
kadar kavrulur.
Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha
kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapağı kapatılmış olarak etler iyice
pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapağı açılarak üzerine tuz, maydanoz,
karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya
bırakılır.
Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ
ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur. üzerine nemli bir bez
örtülerek onbeş dakika dinlendirilir.
Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Herbir parça merdane ile açılır,
üzerine yağ sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde uçlarından çekerek, hazır
yufka ıncelıgıne kadar açılır. Ortalarına içler eşit miktarda konularak, bohça
gibi dört tarafından dürülerek, yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine
çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir. Fırından alınır ve kesilerek servis
yapılır. |
4 Bardak Un |
5 yemek kaşığı Yağ |
1 fincan Zeytinyağı |
½ bardak Su |
Yeterince Tuz |
TALAŞ İÇİN GEREKENLER |
½ kg Kuşbaşı Koyun Eti |
2 adet Kuru Soğan |
1 yemek kaşığı Yağ |
1 adet büyükçe Domates |
½ kaşık Salça |
1 bardak Su |
1 Yumurta Sarısı |
Maydonoz |
Tuz, Karabiber, Kekik |
Sıcakken servis yapınız |
Afiyet
olsun...... |
TERBİYELİ KÖFTE |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber
birlikte yoğrulur.
15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2
yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam
edilir. Bu kıymadan küçük parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve yuvarlak
küçük köfteler yapılır.
İsteğe göre ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır. Tava
sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır. (Bazı hanımlar kızartma
yapmazlar, bu nedenle isterseniz bu aşamayı
atlayabilirsiniz.)
Bir tencerede 1 kaşık margarin içinde 1 fincan un hafifçe
kavrulur. Üzerine su katılır. Kaynayınca köfteler eklenir. Onbeş dakika kadar
kaynatılır.
AYrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu çırpılır.
Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması için, kaynamakta olan sudan hafif hafif
4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır. Daha sonra bu karışımda
köftelerin üzerine eklenir. Karıştırılır ve ateşten
indirilir. |
½ kg Köftelik Kıyma, |
1 avuç Pirinç, |
1 Kuru Soğan, |
1 tutam Maydanoz |
1 yemek kaşığı yağ |
1 limon |
2 adet yumurta |
1 kahve fincanı Un |
1,5 su bardağı Su |
Kızartmak için 1 Kaşık Sıvı
Yağ |
Tuz, Kara Biber |
Bu yemek Ekşili Köfte olarak da
bilinir |
Afiyet
olsun...... |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|