Bonfile Akşam Sefası
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3764
Tarih: 19-06-2025 Saat 07:21
Konu: Bonfile Akşam Sefası
Mesajı Yazan: hackers_kral
Konu: Bonfile Akşam Sefası
Mesaj Tarihi: 22-03-2008 Saat 23:05
MALZEMELER 6-8 adet bonfile 6-8 çay kaşığı hardal 6-8 adet kornişon
turşu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 çay
kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 6-8 adet kürdan
HAZIRLANIŞI
Bonfileleri tezgahın üzerine yayalım. Her bir bonfilenin üzerine bir yemek
kaşığı kadar hardalı, tıpkı tereyağı sürer gibi sürelim. Bir taraftan da
kornişon turşularının her birini dörde bölelim. Her bir bonfilenin içine 4 adet
turşu dilimini koyup, rulo yapıp saralım. Daha sonra açılmasın diye de bir
kürdanla tutturalım. Öte yandan geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup,
yağ kızınca bonfileleri içine koyalım. Bonfileleri çevire çevire yağda iyice
kızartalım ve bir kenara alalım. Şimdi de kızartma yağının içine 1 su bardağı
krema ile tuz ve karabiberi ekleyerek 7-8 dakika kadar pişirelim. Artık bir
kenarda bekleyen bonfileleri alıp, bu sosun içine yerleştirelim ve bu şekilde
3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım. Bonfilemiz servise
hazırdır.
-------------
|
|