Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bonfile Akşam Sefası

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3764
Tarih: 19-06-2025 Saat 07:21


Konu: Bonfile Akşam Sefası
Mesajı Yazan: hackers_kral
Konu: Bonfile Akşam Sefası
Mesaj Tarihi: 22-03-2008 Saat 23:05
MALZEMELER
6-8 adet bonfile
6-8 çay kaşığı hardal
6-8 adet kornişon turşu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6-8 adet kürdan

HAZIRLANIŞI
Bonfileleri tezgahın üzerine yayalım. Her bir bonfilenin üzerine bir yemek kaşığı kadar hardalı, tıpkı tereyağı sürer gibi sürelim.
Bir taraftan da kornişon turşularının her birini dörde bölelim. Her bir bonfilenin içine 4 adet turşu dilimini koyup, rulo yapıp saralım. Daha sonra açılmasın diye de bir kürdanla tutturalım.
Öte yandan geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup, yağ kızınca bonfileleri içine koyalım. Bonfileleri çevire çevire yağda iyice kızartalım ve bir kenara alalım. Şimdi de kızartma yağının içine 1 su bardağı krema ile tuz ve karabiberi ekleyerek 7-8 dakika kadar pişirelim. Artık bir kenarda bekleyen bonfileleri alıp, bu sosun içine yerleştirelim ve bu şekilde 3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım. Bonfilemiz servise hazırdır.



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat