Hubble Space Telescope bizim güneþ sistemimiz dýþýndaki ilk organik molekülü keþfetti. NASA’ya göre bu buluþ, diðer gezegenlerdeki yaþamý keþfetmek adýna büyük bir buluþ. Bilimadamlarý, keþfedilen metan organik bileþiðin hayatýn oluþmasýnda gerekli olduðu düþünülen kimyasal reaksiyonlarýn içinde yer alan bir parça olduðuna inanýyorlar.
Keþif; dünyamýzdan 63 ýþýk yýlý uzakta olan ve Vulpecula takýmyýldýzýnda bulunan HD 189733b adý verilen bir gezengende gerçekleþti. Hubble ayrýca, 2007’de NASA’nýn Spitzer Space Telescope’unun gezegenin atmosferinde bulduðu su moleküllerinin varlýðýný da doðruladý.
Gezegen; bizim güneþ sistemimizdeki devasa Jupiter boyutlarýnda olduðu ve kendi güneþine Mercury’nin bizim güneþimize olan yakýnlýðýndan daha yakýn olduðu için “hot Jupiter” olarak adlandýrýldý. Gezegenin güneþin etrafýný dolanmasý sadece iki gününü alýyor... Gezegenin ýsýsý 926,667 Santigrat derece olarak ölçülmüþ. Bu derece tahmin edebileceðiniz gibi bizim bildiðimiz yaþam deðerleri için çok sýcak. Fakat bu keþif, metan ve diðer bileþiklerin galakside daha Dünya’ya benzeyen gezegenlerde bulunabileceði anlamýna geliyor.