Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Intel'in dev fabrikası açıldı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3537
Tarih: 06-10-2024 Saat 20:18


Konu: Intel'in dev fabrikası açıldı
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Intel'in dev fabrikası açıldı
Mesaj Tarihi: 02-12-2007 Saat 22:12
 
 
Intel'in açmayı planladığı dört yarı iletken üretim fabrikasından ikincisi arizona'da faaliyet geçti. amd ile aradaki farkı açmada büyük rol oynayaca kolan fabrika ıntel'in yenid ...

Intel'in açmayı planladığı dört yarı iletken üretim fabrikasından ikincisi Arizona'da faaliyet geçti. AMD ile aradaki farkı açmada büyük rol oynayaca kolan fabrika Intel'in yeniden yapılanma operasyonunda da önemli bir aşamayı oluşturuyor. Dev fabrikanın sadece temiz odasının büyüklüğü yaklaşık 17 bin metrekare. Şirketin Oregon'daki 45 nanometrelik çip üretimi yapan fabrikasının temiz odasından daha büyük bir temiz odaya sahip olan fabrika AMD'nin Dresden'deki fabrikasını da gölgede bırakıyor. Intel aynı şekilde iki dev fabrikayı daha açması bekleniyor. Bu fabrikalardan Güney İsrail'deki Kiryat Gat şehrinde açılacak fabrikanın temiz odası ise yaklaşık 18 bin 500 metrekare olacak.

Fabrikanın içinde en önemli birimlerden birisi olan temiz odada olağanüstü hijyen koşulları sağlanıyor. Verilen bilgilere göre bir hastaneden yüz kat daha temiz olan bu oda, evlerimizdeki masalarda ise milyon kere daha temiz. Bu büyüklükteki fabrikaların atıklarının ne yapılacağı konusu ise geri dönüşümle halledilmiş. Örneğin Intel'in Chandler'daki fabrikası kullandığı suyun %79'unu, katı atıkların ise %74'ünü geri dönüşümle tekrar kullanabiliyor. Arizona eyalet yönetiminin kapatılmasını istediği fabrikalara böyle bir operasyon uygulamayacağını belirten Intel bu fabrikaları geliştireceğini de belirtiyor.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat