Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3G İptal

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3314
Tarih: 17-06-2024 Saat 16:42


Konu: 3G İptal
Mesajı Yazan: yks
Konu: 3G İptal
Mesaj Tarihi: 09-10-2007 Saat 08:19
 
Telekomünikasyon Kurumu, sadece Turkcell'in katılımı ile gerçekleşen 3G ihalesini iptal etti. Kararın, rekabet şartları oluşmadığı gerekçesi ile alındığı öğrenildi.

Cep telefonlarında hızlı ve görüntülü iletişime olanak sağlayacak olan üçüncü nesil (3G) ihalesi, Telekomünikasyon Kurulu tarafından iptal edildi.

7 Eylül'de gerçekleştirilen ve yalnızca cep telefonu operatörü Turkcell'in katıldığı ihalede, A tipi lisans için 321 milyon euro teklif edilmişti. Aynı ihalede B, C ve D tipi lisanslar için ise herhangi bir teklif gelmemişti.

Tek katılımcıyla düzenlenen ihale konusunda dün son kararı vermek için toplanan Telekomünikasyon Kurulu, 'rekabet şartlarının oluşmadığı' gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

Kurul üyesi 5 kişinin oy birliğiyle aldığı öğrenilen iptal kararı sonrasında gözler yine Ulaştırma Bakanlığı'na çevrildi. Ulaştırma Bakanlığı 3G lisanslarının dağıtılması için TelekomünikasyonKurulu ile birlikte yeni bir takvim oluşturacak.

İhalede yer almayan Avea ve Vodafone ihalenin iptal edilmesinde etkili olurken, iki şirketin katılmama gerekçelerinin başında numara taşınabilirliğinin gelmeden ihalenin yapılmış olması geliyor. Her iki şirket de bundan önce yaptıkları açıklamalarda numara taşınması sistemine geçilmediği taktirde adil rekabet şartları oluşamayacağını, ihalenin sadece Turkcell'e büyük avantaj sağlayacağını savunuyordu. Bunun yanı sıra ihaleye katılması beklenen yabancı telekom operatörleri de ihaleye katılmamıştı.




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat