Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uzay aracı Dawn fırlatıldı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3229
Tarih: 01-07-2024 Saat 04:04


Konu: Uzay aracı Dawn fırlatıldı
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Uzay aracı Dawn fırlatıldı
Mesaj Tarihi: 28-09-2007 Saat 22:26
 

Uzay aracı Dawn fırlatıldı

WASHINGTON (İHA) - ABD uzay kurumu NASA, araştırma aracı Dawn'ı uzaya fırlattı. Dawn, güneşin yörüngesindeki en büyük 2 asteroidle ilgili olarak 8 sene araştırma yapacak.

İnsansız uzay aracı Türkiye saatiyle 14.34'de, ABD hava kuvvetlerinin Florida'daki Cape Canaveral üssünden fırlatıldı. Dawn, Vesta ve Ceres asteroidlerine doğru ilerleyecek ve güneş sisteminin meydana gelişiyle ilgili sırları ortaya çıkarmaya çalışacak. Asteroidler Mars ve Jüpiter gezegenleri arasında bulunuyor.

NASA fırlatma işleminin başarılı geçtiğini ve aracın yörüngeye doğru ilerlediğini bildirdi. Dawn, 1.64 metre uzunluğunda ve 1.27 metre genişliğinde. Araç, Vesta ve Ceres'in niçin diğerlerinden daha farklı bir evrim geçirmiş olduğunu inceleyecek ve bundan yola çıkarak güneş sisteminin oluşumuyla ilgili bilgilere ulaşmaya çalışacak. Dawn'ın 2011'de Vesta'nın, 2015'te de Ceres'in yörüngesine girmesi planlanıyor. Dawn'ın fırlatılışı daha önce birkaç kez ertelenmişti.




Cevaplar:
Mesajı Yazan: AJAN
Mesaj Tarihi: 29-09-2007 Saat 05:11
 güzel çalışma ellerine emeğine sağlık

-------------
http://imageshack.us">




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat