DİYET YEMEKLERİ
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=267
Tarih: 22-11-2024 Saat 01:51
Konu: DİYET YEMEKLERİ
Mesajı Yazan: kral
Konu: DİYET YEMEKLERİ
Mesaj Tarihi: 11-03-2006 Saat 02:10
BADEMLİ TAVUK |
|
1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur. |
Malzemeler ; 8 kişi için |
Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.
1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin. |
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü |
½ Kg Taze Mantar |
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem |
½ çay fincanı Un |
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber |
Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.
Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır. |
Afiyet olsun...... |
|
|
KÖRİLİ PATATES ve NOHUT |
Hint Mutfağı - Vejeteryan |
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.
Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.
Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız. |
250 gr Nohut |
1 adet küçük Havuç |
1 adet irice Patates |
2 adet Domates |
1 bardak Su |
2 sap Yeşil Soğan |
¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi |
Köri |
Tuz, Karabiber |
Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız. |
Afiyet olsun...... |
BAHÇIVAN SALATASI |
(Salade du Jardinier) |
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.
Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın.
Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. |
Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak. |
1 Kg Kuşkonmaz |
250 gr Taze Yeşil Fasulye |
1/2 Karnabahar |
1 Salatalık |
1 demet Turp |
1 Göbek Salata |
1 adet Kuru Soğan |
1 demet Maydanoz |
2 dal TarhunOtu |
1 demet Tere |
SOSU |
4 yemek kaşığı Zeytinyağ |
1 yemek kaşığı Sirke |
Tuz, Karabiber |
Üzerini turplarla süsleyin |
Afiyet olsun...... |
BAHÇIVAN SALATASI |
(Salade du Jardinier) |
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.
Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın.
Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. |
Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak. |
1 Kg Kuşkonmaz |
250 gr Taze Yeşil Fasulye |
1/2 Karnabahar |
1 Salatalık |
1 demet Turp |
1 Göbek Salata |
1 adet Kuru Soğan |
1 demet Maydanoz |
2 dal TarhunOtu |
1 demet Tere |
SOSU |
4 yemek kaşığı Zeytinyağ |
1 yemek kaşığı Sirke |
Tuz, Karabiber |
Üzerini turplarla süsleyin |
Afiyet olsun...... |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 17:07
BROKOLİ ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Brokolileri yıkayın ve buket buket ayırın. Saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın.
Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın.
Ardından brokolileri, kıyılmış otları ve tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın.
Sonra bu karışıma, kremayı da ekleyip mikserden geçirin. İyice hallolunca, tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. İstediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin. |
Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 30 dak. |
½ Kg Brokoli |
100 gr sebze (pırasa, kereviz sapı) |
1 su bardağı Krema |
1 su bardağı Tavuk Suyu |
Zeytinyağı |
3 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz, Dereotu, Kekik |
ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı |
Tuz, Karabiber |
Sıcak servis yapınız. |
Afiyet olsun...... |
DOMATESLİ YEŞLİ MERCİMEK |
(Lentilles a la tomate) |
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Mercimekleri 1 gece suda bekletin. Ertesi sabah tuzlu suda 30 dakika kaynatın.
Çelik tavada ince ince çentilmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ince ince kesilmiş maydanoz, kereviz ve kekik saplarını limon suyu ile birlikte 5 dakika kadar çevirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, mercimekleri de koyun.
Domateslerin kabuklarını çıkarıp, dörde bölün ve bunu da üstüne ilave edin.
Tüm karışımı bir fırın tepsisine ya da cam tabağa koyup, 130 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. |
Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 60 dak. |
400 gr Yeşil Mercimek |
1 adet Kuru Soğan |
6 adet Domates |
200 gr Kereviz Sapları |
10 sap Maydonoz |
1 diş Sarımsak |
1 sap Taze Kekik |
1 adet Limon |
Tuz, Karabiber |
Sıcak servis yapınız. |
Afiyet olsun...... |
SIĞIR DİLİ GRATEN |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Dili iyice temizleyip, 5 dakika kaynar suda tutun. Sonra suyunu süzüp kaynamakta olan bolca suya atarak 2 saat haşlayın. Ateşi söndürüp, suyun içinde 1 gece yavaş yavaş soğumaya bırakın.
Ertesi gün dilimleyin, cam bir kaba önce permesan peynirini serin üstüne dil dilimlerini sıralayın. Üzerine önce permesan peynirini, üstüne domates püresini ve en üste zeytinyağını gezdirin. En üste yine permesan peyniri koyun.
150º ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. |
1,5 Kg Sığır Dili |
700 gr Domates Püresi |
5 yemek kaşığı Zeytinyağ |
Tuz, Karabiber |
Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz. |
Afiyet olsun...... |
HAŞLAMA |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın. 1,5 saat kadar kaynatın. Arada bir suyun üsründe toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.
Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız. 1,5 saat kadar daha pişirmeye devam edin. Su azalmışşsa ekleyebilirsiniz.
Etleri tabağa alıp etrafını süslüyerek servis yapınız. |
Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 180 dak. |
1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli) |
4 adet Patates |
3 adet Havuç |
1 adet Kereviz (yaprakları dahil) |
8 adet Şalgam |
2 adet Kuru Soğan |
Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik |
Karanfil |
ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı |
Tuz, Karabiber |
Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir. |
Afiyet olsun...... |
KREMALI TURP ÇORBASI |
(Créme de radis) |
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Pırasaö turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve hepsini zeytinyağında hafifçe sararana kadar çevirin.
Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin. 5 dakika kadar pişirin. Hepsini mikserden geçirin ve ince süzgeçte süzün.
Tuzunu ve biberini koyup, ısıtın ve servisden önce kremayla karıştırın. |
Hazırlık : 10 dak. Pişirme : 10 dak. |
2 demet Turp (yaprakları ile) |
2 tane Pırasa |
½ su bardağı Krema |
|
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|