Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YUFKALI MAKARNA

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2305
Tarih: 16-02-2025 Saat 13:11


Konu: YUFKALI MAKARNA
Mesajı Yazan: dafne
Konu: YUFKALI MAKARNA
Mesaj Tarihi: 22-11-2006 Saat 19:15
MALZEMELER

3 numara makarna
2 adet yufka
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
3 yumurta
1 bardak süt
2 kaþýk margarin


HAZIRLANIÞI

Makarna hiç kýrmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haþlanýr. Yapýþmamasý için haþlanan suya 1-2 damla sývý yað ilave edilir. Haþlanýp kevgire alýnan makarnalarýn üzerine soðuk su tutulur ve süzülmeye býrakýlýr. Diðer taraftan kenarý yüksekçe bir fýrýn tepsisi ya da payreks bir kap yaðlanýr. Altýna bir bütün yufka döþenir. Yufkanýn kenarlarý dýþarý taþýrýlýr. 2. yufkanýn sadece kenarlarý kesilir ve kestiðimiz kenarlarý tepsinin altýna döþenir. Öte yandan peynir elde ufalanýr. Maydanoz ince doðranýr ve çýrpýlmýþ 3 yumurta, yað 1-2 kez karýþtýrýlýr, suyu süzülmüþ olan makarna da bu karýþýma ilave edilir, tepsiye döþenir. Kenarlarý dýþarý taþan yufka makarnanýn üzerine örtülür ve kenarlarýný kestiðimiz 2. yufka da kapak gibi tepsinin üzerine örtülür ve üzeri hafifçe yaðlanýp 180 derece fýrýnda 1 saat kadar piþirilir.



-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat