güllaç
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2240
Tarih: 18-12-2024 Saat 07:30
Konu: güllaç
Mesajı Yazan: dafne
Konu: güllaç
Mesaj Tarihi: 20-11-2006 Saat 16:55
MALZEMELER
1 paket güllaç
1 litre süt
400 gr. toz şeker
1 kahve fincanı gül suyu
200 gr. dövülmüş ceviz
Yeteri kadar vişne reçeli tanesi
HAZIRLANIŞI
Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi
ateşten alın. Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp
yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak gül
şeklinde sarın. Güllaç güllerini tepsiye dizin. Kalan cevizi üstüne
serpin. Ilık şekerli sütü de gezdirin. Güllaçları birer vişne reçeli
tanesiyle süsleyin. Güllaç sütü iyice çektikten sonra sofraya getirin.
Gülsuyunu sofrada isteyene ikram edebilirsiniz.
------------- no imza no problem...
|
|