KUZU KAPAMA
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2142
Tarih: 18-04-2025 Saat 23:59
Konu: KUZU KAPAMA
Mesajı Yazan: dafne
Konu: KUZU KAPAMA
Mesaj Tarihi: 15-11-2006 Saat 01:05
MALZEMELER:
-1 kg. kemikli kuzu eti
-2 kaþýk yað
-1 kuru soðan
-12 adet yeþil soðan
-1 demet pazý
-1 marul
-1 havuç
-1 demet dereotu
-Tuz
YAPILIÞI:
l-Düdüklü tencereye et, ayýklanýp doðranmýþ kuru ve yeþil soðan,
havuç, yaprak yaprak koparýlmýþ pazý, marul, tuz ve yað konup
karýþtýrýlýr.
2- Ýki kahve fincaný da su ilave edilip kapak kapatýlýr. Orta
ateþte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika
piþirilir.
3- Soðuyunca kapak açýlýr. Servis tabaðýna alýnýp kýyýlmýþ dereotu serpilir.
------------- no imza no problem...
|
|