Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Balýk sarma

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2092
Tarih: 21-11-2024 Saat 19:46


Konu: Balýk sarma
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Balýk sarma
Mesaj Tarihi: 13-11-2006 Saat 07:04
MALZEMELER
1 adet Lüfer (Kuzu balýðý, akya veya palamut da olur)
1 küçük yoðurt
1/2 su bardaðý tatlý salça
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
Tuz
karabiber
kekik
iki defne yapraðý (yoksa fesleðen yapraðý)
Alüminyum folyo

HAZIRLANIÞI
Balýðýn içini temizleyin. Pullarýný kazýyýn, tüm yüzgeçlerini kesin. Yýkayýn ve süzün. Yoðurt ile salçayý bir kapta iyice çýrparak karýþtýrýrken içine yavaþ yavaþ zeytinyaðý dökün. Ýstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiði bu karýþýmýn içine ilave edin. Balýðýn hiç bir yeri dýþarda kalmayacak þekilde paket yapabileceðiniz Alüminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo üstüne Balýðý koyacaðýnýz yere, yaptýðýnýz karýþýmdan kaþýkla koyun. Ýki defne yapraðýný balýðýn karnýna koyduktan sonra balýðý yaydýðýnýz karýþým üstüne boylu boyuna yatýrýn. Karýþýmýn geri kalanýný da balýðýn üstüne dökün ve hiçbir yerinde boþluk kalmayacak þekilde sývayýn. Daha sonra, balýðý alüminyum folyo ile güzelce sarýp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boþluk býrakýlmamasý, piþerken buhar kaçýrmamasýdýr. Tepsiye koyduðunuz balýðý 220 derecede iyice kýzdýrýlmýþ fýrýnda, 10-15 dakika piþirin. Fýrýndan çýkardýðýnýz balýðýn folyosunu üstten keserek yarým açýp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabaðýna alýn.


AFÝYET OLSUN !  

-------------
no imza no problem...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: ba'tanem
Mesaj Tarihi: 23-11-2006 Saat 02:52
Tongue güzel bir tarifte resim olsa daha iþtah açýcý olur sanýrým . ben tabakta resmini çekicem bundan sonra tariflerimin LOLBig%20smile



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat