Balýk sarma
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2092
Tarih: 21-11-2024 Saat 19:46
Konu: Balýk sarma
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Balýk sarma
Mesaj Tarihi: 13-11-2006 Saat 07:04
MALZEMELER
1 adet Lüfer (Kuzu balýðý, akya veya palamut da olur)
1 küçük yoðurt
1/2 su bardaðý tatlý salça
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
Tuz
karabiber
kekik
iki defne yapraðý (yoksa fesleðen yapraðý)
Alüminyum folyo HAZIRLANIÞI
Balýðýn içini temizleyin. Pullarýný kazýyýn, tüm yüzgeçlerini kesin.
Yýkayýn ve süzün. Yoðurt ile salçayý bir kapta iyice çýrparak
karýþtýrýrken içine yavaþ yavaþ zeytinyaðý dökün. Ýstenilen ölçüde,
tuz, karabiber ve kekiði bu karýþýmýn içine ilave edin. Balýðýn hiç bir
yeri dýþarda kalmayacak þekilde paket yapabileceðiniz Alüminyum folyoyu
tezgaha serin. Folyo üstüne Balýðý koyacaðýnýz yere, yaptýðýnýz
karýþýmdan kaþýkla koyun. Ýki defne yapraðýný balýðýn karnýna koyduktan
sonra balýðý yaydýðýnýz karýþým üstüne boylu boyuna yatýrýn. Karýþýmýn
geri kalanýný da balýðýn üstüne dökün ve hiçbir yerinde boþluk
kalmayacak þekilde sývayýn. Daha sonra, balýðý alüminyum folyo ile
güzelce sarýp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boþluk
býrakýlmamasý, piþerken buhar kaçýrmamasýdýr. Tepsiye koyduðunuz balýðý
220 derecede iyice kýzdýrýlmýþ fýrýnda, 10-15 dakika piþirin. Fýrýndan
çýkardýðýnýz balýðýn folyosunu üstten keserek yarým açýp (içindeki sosu
dökülmesin) servis tabaðýna alýn.
AFÝYET OLSUN !
------------- no imza no problem...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ba'tanem
Mesaj Tarihi: 23-11-2006 Saat 02:52
güzel bir tarifte resim olsa daha iþtah açýcý olur sanýrým . ben tabakta resmini çekicem bundan sonra tariflerimin
|
|