Lahmacun
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2088
Tarih: 21-11-2024 Saat 20:41
Konu: Lahmacun
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Lahmacun
Mesaj Tarihi: 13-11-2006 Saat 07:00
Malzemeler:
Un 4 ½ su bardaðý 500 gram
Tuz 2 yemek kaþýðý 24 gram
Kuru maya ¾ yemek kaþýðý 5.5 gram
Þeker 1 tatlý kaþýðý 4 gram
Su ½ su bardaðý 100 gram
Sývý yað ½ su bardaðý + 1 yemek kaþýðý 110 gram
Yoðurt 1 ½ su bardaðý 330 gram
Soðan 2 orta boy 120 gram
Sarmýsak 1 diþ 3 gram
Domates 3 orta boy 375 gram
Yeþil biber 1 büyük boy 20 gram
Maydanoz 2 demet 120 gram
Kýyma 2 4/5 su bardaðý 500 gram
Biber salçasý 1 yemek kaþýðý 10 gram
Kara biber 1 tatlý kaþýðý 2 gram
Kýrmýzý biber 1 tatlý kaþýðý 2 gram
Yenibahar 1 tatlý kaþýðý 2 gram Yapýlýþý:
Unu geniþ bir kaba ele, 1 su bardaðýný ayýr, kalan una 1 ¼ yemek kaþýðý
tuz ekle, karýþtýr, ortasýný aç. Maya ve þekeri ¼ su bardaðý su ile
ezip unun ortasýna koy, üzerine biraz un serp, ýlýk ortamda maya
kabarýncaya kadar yaklaþýk 10 dakika beklet, ½ su bardaðý yaðý kat,
yoðurdu azar azar ekleyerek yumuþak bir hamur hazýrla, ele yapýþmaz
duruma gelene deðin, 7-8 dakika yoður, ýsýyý koruyarak 1 saat
mayalandýr. Soðaný ve sarýmsaðý soy, yýka, ince ince doðra, domates,
yeþil biber ve maydanozu yýka, biberin sap ve çekirdeklerini ayýr.
Maydanozu ayýkla. Domatesi yarým santimetreküp irilikte, biberi 2-3
milimetre kalýnlýkta doðra. Maydanozu ince ince kýy. Domates, biber,
soðan, maydanozu, kýymayý, 1 yemek kaþýðý tuz, ¼ su bardaðý su, biber
salçasý ve baharatý karýþtýr. Sekize böl. Tepsiyi 1 yemek kaþýðý yað
ile yaðla. Hamuru, eli unlayarak yarým santimetre kalýnlýkta daire
þeklinde elle aç, kýymalý iç hamurun üzerine kenarlarýnda 1 santimetre
boþluk kalacak þekilde yay. Önceden ýsýtýlmýþ orta sýcaklýktaki fýrýnda
10 dakika piþir
------------- no imza no problem...
|
|